RSS

Julekalender 2011: 1. desember

01 Des

Velkommen velkommen til Den Høye Fotografs filmtastiske julekalender for året 2011!Kalenderen har nådd et slags jubileum, da det i år er femte året på rad den avholdes. For eventuelle nykommere kan jeg opplyse om at konseptet er enkelt og greit. Jeg har sett en bråte med kinofilm i år, og vil i desember telle ned de 24 jeg har satt mest pris på. Årets beste film er selvsagt forbeholdt julaften.

Og selvfølgelig vil jeg fortsette med tippekonkurransen, en tradisjon som kan få frem både glede og bitterhet blant deltakere. En hendig oversikt over hvilke filmer man kan tippe på og hvordan det hele skal fungere finner du HER.

24. Paul

Regi: Greg Mottola

Manus: Nick Frost og Simon Pegg

Med: Simon Pegg, Nick Frost, Seth Rogen, Jason Bateman, Kristen Wiig og Sigourney Weaver.

Land: USA/Storbritannia

Spilletid: 104 min

Premiere: 10.06.11

Ganske solid komibakgrunn på folkene bak denne roadmovie’en. Greg Mottola har blant annet regissert den kanskje litt ukjente, men ganske så morsomme tv-serien Undeclared, noen episoder av geniale Arrested Development og ikke minst storsuksessen Superbad. Manusforfatterene og hovedrolleinnehaverne Pegg og Frost har arbeidet sammen i tidenes komiserie, Spaced, i tillegg til to av de beste parodifilmene noensinne, Shaun of the Dead og Hot Fuzz. Så selv om traileren ikke ga meg de største forventningene, var det definitivt nok komikerkrefter her til at jeg gikk inn i kinosalen positivt innstilt.

To science-fiction-nerder reiser på tur til USA for å gjennomføre en slags UFO-turne. Likevel er de ikke forberedt på å treffe et ekte romvesen, ved navn Paul. Paul har blitt holdt fanget i 60 år av den amerikanske regjeringen, og trenger hjelp til å komme seg hjem. Dermed blir det en mer eller mindre vill flukt fra FBI-agenter, og den bevæpnede faren til en veldig kristen dame de tilfeldigvis kommer til å kidnappe, på veien for å finne Pauls moderskip.

Seth Rogen tilbrakte 22 timer i sminkestolen daglig.

Romvesenet som gir navn til denne filmen er langt fra det morsomste i den. Dette kunne blitt mye dårligere, hadde det ikke vært for de «ekte» menneskene vi ser. Pegg og Frost har selvfølgelig en utrolig kjemi sammen, det er få duoer jeg setter mer pris på enn dem. Men vi får også en rekke fornøyelige biroller, spesielt fungerer Jason Bateman bra som humørløs FBI-agent.

Så finnes det en fin sjarm ved hele filmen, først og fremstfår vi det med kjærlighetsdelen mellom Pegg og Kristen Wiig. Kristen er for øvrig alltid et bra kort å ha med i en komedie, og en av de beste karakterdamene i amerikansk humor.

En fin og artig film, som likevel altså har en del å gå på humormessig. Men som Pegg/Frost-fan er dette et fullstendig brukbart hvileskjær før den avsluttende filmen i parodi-trilogien jeg så intenst håper de skal finne tid til å avslutte.

Dom:

DHF: 7/10

IMDb.com: 7.1/10 (60 168 stemmer)

Dagbladet: Terningkast 3

VG: Terningkast 4

 
5 kommentarar

Posta av den desember 1, 2011 in Film

 

Stikkord: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 responses to “Julekalender 2011: 1. desember

 1. ottarkarstenhostesaft

  desember 1, 2011 at 9:20 pm

  Mmmmm, Undeclared. Men når noen nevne Undeclared, så tenke eg enda et hakk lenger tilbake til en av mine absolutte favorittseria, Freaks and Geeks.

  Nok digresjona! Eg har ikke sett den, og eg trur ikke eg kommer til å se den med det aller første. Men som du sikkert vet e eg heller ikke en av dem som vente i spenning på et avsluttende kapittel i trilogien.

  Startet fjorårets kalender med en 7/10, eller e filman svakere i år?

   
  • ottarkarstenhostesaft

   desember 1, 2011 at 9:32 pm

   Har no tatt meg bryet med å sjekke sjøl, siden det va mer spennanes enn å lese til morgendagens eksamen, og funnet ut at svaret e ja.

    
  • denhoyefotograf

   desember 1, 2011 at 9:33 pm

   Freaks and Geeks e utvilsomt ein bedre serie enn Undeclared, ein kan vel kanskje sei at Undeclared føles litt som ein lett-versjon. Men Greg Mottola e barre involvert med regi på Undeclared, derfor kunne eg ikkje nevna Freaks and Geeks i denne omgang.

   Fjorårets kalender starta med en 7/10, det va The A-Team. ellers har det starta på 8/10 dei tri fusste årå. For å svara på spørsmålet ditt, ja, eg syns det e svakare filmar i år enn dei tidligare årene. Enten det, eller så e eg blitt mer kritiske. Der e masse bra, men eg syns likavel det har vært bedre år.

   Ellers så merke eg at 7/10 e den breiaste karakteren for meg, som egentligt strekke seg frå «bedre enn gjennomsnittet» te «god film». Ein 7/10-er som dukke opp i kalenderen vil nok alltid vær blant sistnevnte.

    
   • ottarkarstenhostesaft

    desember 1, 2011 at 10:41 pm

    Ja for vi må begge være enige om at 5/10 ikke e karakteren for en gjennomsnittlig bra film, men kanskje heller en ganske dårlig film. 6/10 e for meg en film med rimelig gode produksjonsverdia/skuespill/begge, men enten kjedelig, uinteressant eller klisjé. 5/10 e en film med gode produksjonsverdia, men et minimum av verdifullt innhold. Alt under 5/10 e filma der et eller anna rett og slett ikke fungere i det hele tatt; enten det e skuespillet som e søppel, eller nokka teknisk.

    7/10 e en film fra over gjennomsnittet (du blir underholdt, eller e interessert) til ganske bra (men det va ikke mind-blowing, eller aller øverste skiktet).

     
   • denhoyefotograf

    desember 1, 2011 at 10:50 pm

    Heilt enig! Eg lure på om følelsen for dei forskjellige karakterene reflektere kor glad ein e i film generelt? Eg e jo for eksempel godt over gjennomsnittet glad i film, og vil kanskje automatisk finna ting å setta pris på, sjøl om enkelte elementer ikkje e så bra.

    Som om tanken e: «Hei, dette e ein film! Film e gøy. Denne va ok. 7/10.» Og: «Denne filmen va ikkje så bra. Men det va ein film. Film e gøy. 5/10.»

     

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

 
%d bloggarar likar dette: