RSS

Fra Sjåfør Til Passasjer

19 Jun

Nå er det utrolig lenge siden denne bloggen er blitt oppdatert, men når den først skal oppdateres, så oppdateres den også. Og når jeg først skal statere fakta på den måten, så skal jeg da også det. Hipp som happ, sa mannen, og brukte bordet til stol.

Grunnen for denne lenge etterlengtede oppdateringen er at jeg endelig har fått lagt ut noe nytt materiale på Youtube. Det er en kortfilm jeg lagde for et par måneder siden. Etter at jeg lagde den ferdig, så leverte jeg den som den praktiske delen på en bacheloroppgave. Nå har jeg fremdeles ikke fått sensur på denne oppgaven, så det er kanskje ikke så lurt å legge ting stolt ut på nettet, men det driter jeg i. Jeg er ganske fornøyd med den. Og om kvaliteten kanskje virker noe dårlig, så er det muligens en følge av at du sammenligner med skikkelige filmer. Det en bør ha i bakhodet mens en ser denne filmen, er A: Den hadde ikke noe budsjett, og B: Undertegnede hadde jobb som regissør, produsent, forfatter, fotograf, klipper, lydetterarbeid, osv. til tross for at jeg kun er en person. Sånne ting som det får følger for resultatet.

Men når det er sagt, så vil jeg ikke at det skal virke som om den er fritatt for kritikk. Bare legg produksjonsforholdene littegrann inn i vurderingen.

Filmen er basert på sanger fra albumet «Ompa til du dør» av Kaizers Orchestra. Dette er deres første album, og det begynner å bli noen år gammelt. Jeg har lenge vært stor fan av dem, og det siste året slo det meg hvor bra det hadde vært å slå sammen noen av disse sangene deres filmatisere det. Jeg lekte lenge med tanken, og når bachelortiden nærmet seg, så snekret jeg sammen en historie og skrev manuset.

Filmen hadde sine problemer, spesielt skuespillermessig. Men når opptaksfasen kom, så hadde jeg jammen meg fått samlet noen herlige frivillige til alle rollene. Spesielt stilig var det at Roald Ilebekk tok turen fra Kristiansand til Stavanger for å spille i kun en scene, som Fader Martin.

Vi tok opp over en 5-6 dager, og det var en utrolig stressende periode for meg. Det var ofte noe som kom opp, folk som plutselig ikke kunne neste dag, utstyr som ikke virket og sånne ting. Men heldigvis endte alt godt, og filmen ble ferdigredigert og klar to dager før fristen.

Men nok snakk. Her følger Fra Sjåfør Til Passasjer i to deler (til sammen 16,5 minutt):

Legg gjerne igjen en kommentar!

 
13 kommentarar

Posta av den juni 19, 2009 in Film

 

Stikkord: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

13 responses to “Fra Sjåfør Til Passasjer

 1. Ottar Karsten Hostesaft

  juni 20, 2009 at 11:13 am

  Svein Bjur e en herlig skuespiller. Du burde bare typecaste han til den rollen der i alle filma du lage.

  Føle ikke rullettscenen klarte å leve opp til manuset. Det må eg si skuffa meg litt. Det va liksom et veldig høydepunkt for meg…

   
 2. denhoyefotograf

  juni 20, 2009 at 11:37 am

  Ja, nå ska du hørra. Der e spelt inn ein rullettscene, men den blei klippt vekk fra den endelige filmen. Grunnen te det e nettopp at han ikkje fungerte skikkeligt. Eg måtte gjør kraftige kompromisser i forhold te manus, for eg klarte ikkje å samla nok folk te å gjør han sånn som eg ville. Og då endte eg opp med ein scene som ikkje føltes særligt spennande eller intense, men barre drog ner heile filmen.

  Filmen totalt sett tjente på det, men såklart e det litt skuffandes for deg som har lest manuset. For det va jo ein av dei bedre scenane i manuset egentligt, og det hadde blitt bra om eg hadde fått te å gjør det sånn som eg såg det for meg. Men sånn blei det ikkje.

  Scenen e med på dvd’en sitt ekstramateriale, så ein gong kan du få sjå an, og se om du e enige med meg eller ikkje.

  Svein Bjur har forresten uttrykt litt frykt for at han ska bli typecasta i tidene framøve, men han e jo flotte i sånne roller, så det spørs om han kanskje må fortsetta med det.

   
  • Ottar Karsten Hostesaft

   juni 20, 2009 at 3:04 pm

   Ja tenkte meg at du kansje mangla folk, og du ikke fikk den til pga det. Enig i at dialogen blir litt kronglat til tider, og skuespillet helhetlig sett va faktisk et hakk under det nivået eg hadde venta meg…

   Men filmen så veldig bra ut. har inntrykk av at dem har lært dokker en ting eller to på det derrane universitetet.

    
   • denhoyefotograf

    juni 20, 2009 at 3:13 pm

    Nå har eg jo blitt ganske vant te skuespelet ittekvart, men eg syns det variere fra ganske ok/bra te ganske dårlig, og det syns eg e å forventa med tanke på at det kun e amatørfolk som stille opp frivillig.

    Eg vettkje koffor du trudde det sko vær bedre, men det e iallfall vanskelig å finna skuespelerar i Stavanger som har dreve møje med det og som samtidig vil vær med på någe sånt som detta.

    Men takk for visuelt skryt. E nokså fornøyd med koss det ser ut sjøl, spesielt utescenane på kaien. Og locationet te Fader Martin-scenen va jo ein gave uten like, eg blei skikkeligt positiv overraska øve kor kult det rommet va.

     
 3. Thorsen

  juni 20, 2009 at 1:30 pm

  OH YEAH!

  Nå kan isje eg uttala meg filmteknisk, e jo du som har utdannelse Rune. Men for meg ser det jævlig bra ud. Dog dialogane flyte isje heilt, men det e vel ein nødvendighet for å få te relasjonen te sangane.

  Må jo gå strygande dette herane 😛

   
 4. denhoyefotograf

  juni 20, 2009 at 1:34 pm

  Takk for det! Ja, e jo litt sangtekstar lagt inn i dialogane, så det føre jo av og te te et litt unaturligt talemønster, eller ka ein ska kalla det. Og viss det ikkje e derfor, så tar eg jo det på min kappe, som regissøren ska.

  Men flott at du likte an, e jo fint for meg om folk som like musikken ikkje syns det e heilt fælt.

  Så får me håpa at det ikkje går «strykande»…

   
 5. Ingve

  juni 20, 2009 at 10:53 pm

  Ska du skifta navn på bloggen te Den Høye Regissør Produsent Forfatter Fotograf Klipper Lydetterarbeid osv.?

  (denhoyeregissorprodusentforfatterfotografklipperlydetterarbeid.wordpress.com e sikkert ledig.)

  Og itte å ha sitt ekstramaterialet så vil eg sei at rulett-scenå slett ikkje va så dårlige så du vil ha det te. Timingå og klippingå blei veldigt bra mo slutten av scenå, du mangla barra folk. Men det e jo et evigt problem med studentproduksjonar med nullbudsjett.

   
  • denhoyefotograf

   juni 20, 2009 at 11:01 pm

   Ja, burde kanskje skifta navn te det, egentligt. Om ikkje aent, så kun for å kunna sei den nettaddresså te folk når de spør ka de ska gå inn på.

   Klippingå e jo greie nok, men eg ska vær enige med Hanse på at det aldrig føles som om de egentlig e i så møje fare. Det mangle ein slags «frenetisk frykt» (sitat Hanse) i den kjellaren. Det hadde nok hjulpe med ein stor samling med heilt galne festdeltakerar der nere.

   Men ja, som sagt, null budsjett føre te kompromiss. Eg trur fremdeles at det va rett valg å klippa vekk scenen, men det e jo kjekt å kunna ha an med på dvden da.

    
 6. Stein Galen

  juni 25, 2009 at 12:52 pm

  Det må eg sei! Meeget proft! Overgår Dirty Harry visuelt. 🙂 Respekt!

   
  • denhoyefotograf

   juni 25, 2009 at 11:08 pm

   Takk for det! Når eg kjenne te din kritiske sans, så betyr det jo ekstra møje.

   Forresten så va det nettopp det eg sa på settet på begynnelsen av kvar tagning. «Dette blir ein film som ska overgå Dirty Harry visuelt! Action!»

    
 7. Stein Galen

  juni 27, 2009 at 2:56 am

  Haha! Me har åpenbart mye godt i vente.

   
 8. Petter

  juli 7, 2009 at 9:58 am

  Well done! Synst kje d va så verst! Et par sånne nullbudsjetts morsomheter finst d jo alltid i sånne filmar, likte spesielt gangster volvostasjonsvognå me takboks! Ellers synst eg d va ganske så bra, likte spesielt utescenane, flott lys!

   
  • denhoyefotograf

   juli 7, 2009 at 10:07 am

   Takk for det! Ja, takboksen e dessverre ikkje heilt inne med stilen te filmen…

    

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

 
%d bloggarar likar dette: