RSS

7 underlige ting hørt på bussen

15 Nov

Har du tatt bussen noen gang? Har du noen gang hørt noen på bussen si noe? Har du tenkt over det de sier, og innsett at det er fullstendig absurd, eller underlig om du vil? Det har jeg. Her kommer 7 utsagn jeg har samlet sammen, alle personlig overhørt av meg på en busstur.

7. «Akkurat som den «Catch Me If You Can». Eg har sinnsykt lyst å barre gjør sånn så det.»

Catch Me If You Can er en film der Leonardo DiCaprio spiller en dritflink svindler som overbeviser folk om at han er både lege og pilot. Men det faktum at sitatet blir uttalt av en jente i 14-årsalderen, gjør at jeg blir litt tvilsom til om hun faktisk kommer til å gjennomføre det. Det kan være at hun egentlig refererer til en kvinnelig karakter i filmen, og at hun bare vil bli forført av DiCaprio. Da syns jeg det er en ganske tungvint måte å si at du liker DiCaprio på. I en helt annen situasjon ble forøvrig Catch Me If You Can omtalt av en annen 14-årig jente som «Å, eg visste ikje an va sååå gammale.», siden den er fra 2002. Men det var ikke på en buss.

6. (Høgt!) «DU! KA SANG E DETTA FRA?!? LALA LA LA LALA LA LA!!!»

Drittsekker med altfor høy musikk på øretelefonene er vanlig kost på en busstur. Men han her tok det til et helt nytt nivå, med å gaule ut til kameraten et spørsmål fulgt opp av full sang og lalling. Kameraten visste ikke svaret, men det viste seg å ikke være noen quiz. Drittsekken lurte oppriktig på hva slags sang han nettopp hadde kommet på. Jeg regner med han brukte resten av dagen på å gå rundt og rope den samme replikken til alle han møtte. Noen andre som har peiling på hva slags sang LALA LA LA LALA LA LA er hentet fra? All hjelp mottas med glede.

5. «Hu ser ikkje SÅ guttete ut. E barre litt kraftige i knernå og….stellet.»

Hva i all verden er det det snakkes om her? En jente som ser guttete ut? Hvor kraftige knær må du ha for at de skal være maskuline? Hva slags «stell» er det egentlig det refereres til? Har hun kraftige pupper eller kratig underliv? Hvordan er et underliv kraftig, i såfall? Jeg har så mange spørsmål, og fikk så lite svar. Den pausen før det siste ordet er også fylt med skam. Jeg tror ikke vennegjengen snakker så mye om stellet til den aktuelle jenta.

4. (på telefon) «Neida, me barre tar og flytte rundt på penger litt ei stund, så går det bra detta.»

Enda mer underlig, er jeg plutselig vitne til en eller annen korrupt toppleder med lyssky forretninger? I hvilke andre sammenhenger kan en egentlig komme seg ut av det med å «flytte rundt på penger»? For meg virker dette absolutt kriminelt tvers gjennom. Men det er ikke vanskelig å forstå hvorfor han havner i problemer, viss han er dum nok til å snakke om ulovlighetene sine på telefonen på bussen.

3. «Ja, han har fått tak i ei russiske hora. Han dele med oss viss me vil ha.»

Ekstra ubehagelig at dette blir sagt i en samtale mellom tre unge karer, og jeg er den eneste andre i bussen, litt foran dem. Seriøst, så avsmak jeg fikk av disse folkene. «Hei folkens, ska me dela ei hora?» Herliga London. Også en økonomisk blunder av han som faktisk har skaffet den russiske hora, viss han villig vekk deler den med de tre andre. Med mindre han gjør det under den forutsetning at de kjøper seg inn i hora (Håhåååå!). Det vil jo heller ikke gi mening, siden jeg tviler på at hora tar betalt kun for tid, men sikkert per person også. Men kanskje det er grupperabatt for guttegjenger som liker å slå knyttnevene sammen i situasjoner der de fleste andre ville vært fullstendig rettmessig ukomfortable.

2. (på telefon) «Kossen du åpne dørå? Du barre stikke fingeren inn! Ytterdørå? Då låse du opp, også videre inn. Nei. Nei. Gå rundt og opp, også inn bak.»

Dette var gøy å høre på. Hvor dum er den personen i andre enden av linjen? Jeg velger å nekte for at det er et barn, siden det er mye morsommere om det er en voksen person. Han ringer kona si, Annemagda, og spør: «Du, kossen e det eg åpne dørå?» Annemagda tror umiddelbart han snakker om den merkelige døra inn til kottet, der håndtaket er falt av, så hun gir han rådet om å stikke fingeren inn i hullet, for så å dra døra opp. «Ka, trur du eg e heilt idiot?!? roper Hans Kåre irritert, han har tross alt lært seg å åpne den døra etter 5 år med miljøtrening. «Ytterdørå! Kossen åpne eg den?? Der e ikkje någe hål te fingeren!» Annemagda blir litt overrasket over dette, han pleier ikke å få komme hjem fra «fabrikken» der han «jobber» så tidlig, og i det minste ikke uten ledsager. Hun vet han ikke har noe konsept om nøkler, men prøver likevel. «Då låse du opp», sier hun, før hun legger til «også videre inn.» Best å ikke ta noen sjanser. «Kan ikkje du låsa opp viss eg tar telefonen innte dørå?», spør han håpefullt. «Nei.» Hun visste at å gi han telefon var en dårlig ide. «Kan eg fly opp på taket og gå ner gjennom pipå?» «Nei.» «Ikke ennå», tenker hun alvorlig. «Men ka ska eg gjør???» Hans Kåre er på gråten. «Gå rundt og opp, også inn bak.» Annemagda vet tre retningsbeskrivelser i en setning vil sette Hans Kåre i en lettere transe av forvirring og avsky, sånn at hun får tid til å ta bussen hjem og sende ham inn på kottet med pog-samlingen.

1. «Eg ELSKE feite folk som tatovere dollartegn på valkene sine!»

Så fantastisk spesifikt. For å ha sjans på denne dama, må du først og fremst være feit. Feit nok til å ha valker. Så må du være villig til å tatovere deg. Du kan kanskje ha andre tatoveringer, det sies det ingenting om, men det er nok best å være tatoveringstom på forhånd. Så må du få deg noen tatoveringer av dollartegn på valkene dine. Det er uklart om hun elsker alle feite folk som tatoverer et dollartegn på en valke, eller om hun elsker en feit person som tatoverer dollartegn på alle valkene sine. Tror det lureste for deg er å tatovere et dollartegn på hver valke. Nå kan det selvfølgelig være at hun er så spesifikk at hun kun elsker denne feite personen MENS han (eller hun) tatoverer dollartegnene på alle valkene sine, og at hun ikke kan fordra han etter at han er ferdig. Hun vil alltid være på jakt etter feite folk som akkurat nå tatoverer dollartegn på valkene sine, sammen med «Jeg elsker damer som spiser biff med løk og pasta rundt klokken 14.00 på søndager»-mannen og «elsker menn over to meter med halvlangt hår og briller, som skriver blogginnlegg om merkelige ting de har hørt på bussen, tidlig en lørdag ettermiddag i november»-dama (regner med hun er skikkelig koslig og morsom).

Takk for at du holdt ut helt ned! Legg gjerne igjen en kommentar. Det hadde jeg satt pris på.

 
16 kommentarar

Posta av den november 15, 2008 tommar Generelt

 

Stikkord: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

16 responses to “7 underlige ting hørt på bussen

 1. Dr. Gonzales

  november 16, 2008 at 7:13 pm

  Åh herregud – nå har eg jammen kost meg! For någen fantastiske utsagn – eg tror definitivt eg ska begynna å ta mer buss!! E utrolig misunnelige på at du faktisk har opplevd alt dette. Klare du å holda deg alvorlige i situasjonens hete? E d fyst når du går av bussen du skjønne kor morsomt det e? Eg hadde ikje klart å holdt meg…

   
 2. denhoyefotograf

  november 16, 2008 at 7:20 pm

  Kjempefint at du like det, doktor. Eg klare stort sett å dra meg i land med et skrått smil når eg faktisk sitte der på bussen, men eg har hatt lyst te å le mong ein gong.

   
 3. Steffan

  november 17, 2008 at 3:30 am

  Kostlig, det er alltid morsomt naar du deler dine observasjoner:)

   
 4. denhoyefotograf

  november 17, 2008 at 3:40 pm

  Takk, Steffan! Det e alltid kosligt når du komme og kommentere og! Katti ska du blogga igjen? Lenge siden sist der i gården.

   
 5. "Sjefen" på biblioteket

  november 17, 2008 at 5:49 pm

  Flinke du 🙂 Kjekt å lesa alt det morsomma du skrive. Så det e sånne sitater eg går glipp av når eg itje gidde å ta bussen, men kjøre istede for 🙂

   
 6. denhoyefotograf

  november 17, 2008 at 6:03 pm

  Takk ska du ha, sjef! E litt usikker på nøyaktig kim du e, men slenge ut et long shot på Henrik?

   
 7. Ottar Karsten Hostesaft

  november 18, 2008 at 6:03 pm

  Eg hate også folk som gir knyttneve til kverandre. det e en uting. flott at du ga oss samtalen i andre enden av telefonen. Det va arti!

   
 8. Bucci

  november 18, 2008 at 8:06 pm

  Fantastisk!

  Tror det er minst halvannet år siden jeg leste et helt blogginnlegg. *Klapp på skulderen, hvis jeg når opp*

  Nummer 3 og 4 slo meg.
  4 fordi jeg en stund fryktet at det var meg du hadde hørt. Slo meg til ro med at jeg ordla meg på en annen måte enn denne personen, og at jeg ikke mente å oppfattes kriminelt.
  3 fordi jeg mistenker å ha hørt noe av det samme på bussen en gang.

   
 9. denhoyefotograf

  november 18, 2008 at 8:06 pm

  Takk også te deg, Dr. Hostesaft. Det e jammen meg fint med alle dessa kjekke kommentarane! Det begynne å nærma seg lika møje tebakemelding som på melkekartonginnegget mitt.

  Kjenne du Dr. Gonzales forresten?

   
 10. denhoyefotograf

  november 18, 2008 at 8:11 pm

  Og mens eg svare Hostesaft, så komme Bucci og gitt! Godt eg har klart å få deg te å henga med heilt ner. Vettkje heilt om det e positivt, siden det kan vær det e halvaent år siden du leste et heilt innlegg på denna bloggen… Men eg velge å se på det som generelt, og positivt.

  Viss eg kunne hørt deg på nummer 4, kan du forklara meg ka slags situasjon du faktisk kan ordna opp i med å «flytta litt rundt på penger», som ikkje e kriminell? Eg lure.

  Angåande nummer 3, kan detta faktisk vær et såpass vanligt fenomen? Eller va du barre på samme buss (eg trur ikkje det)? Sinnsykt viss der e flere kameratgjengar som dele på russiske horer rundt omkring.

   
 11. Ottar Karsten Hostesaft

  november 18, 2008 at 9:39 pm

  kjenne ingen dr gonzales nei.

   
 12. denhoyefotograf

  november 18, 2008 at 10:19 pm

  Du gjør egentligt det, du e barre ikkje heilt klar øve det, siden han bruke dekknavn.

   
 13. Bucci

  november 19, 2008 at 12:15 am

  Jeg skal prøve å forklare: Hvis du har flere kontonummer i en bedrift, er det ofte for at de ulike kontoene har ulike formål og funksjoner. Går du tom en plass, kan du overføre fra en annen for så å flytte tilbake når det dukker opp penger igjen, hence «flytte rundt på penger ei stund, så går det bra detta».

  Angåande nummer 3, kan detta faktisk vær et såpass vanligt fenomen?

   
 14. denhoyefotograf

  november 19, 2008 at 12:54 am

  Hørres fremdeles litt fishy ut, sjøl itte forklaringen, men eg får vel ta deg på ordet, og tru at du har loven på di sida.

  Angåande nummer 3, eg e redde for at det kan vær et såpass vanligt fenomen. Inkludert fist bumping.

   
 15. dabju

  november 19, 2008 at 3:17 pm

  haha! eg lo høgt når eg leste nr. 2!

  good stuff!

   
 16. denhoyefotograf

  november 19, 2008 at 4:29 pm

  Så bra, dabju! Like godt Hans Kåre, eg trur eg kunne hengt ein del med han. Spelt pog og sånt.

   

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

 
%d bloggarar likar dette: