RSS

DHF’s favorittfilmer – 24

01 Sep

Er kommet skikkelig godt i gang med denne listen over favorittfilmene mine, og nå kommer det sannelig et nytt innlegg, det tredje på 4 dager. Det er ikke sikkert at denne farten blir opprettholdt gjennom hele listen, men nyt det mens det varer… På 24. plass finner vi:

United 93 (2006)

http://www.imdb.com/title/tt0475276/

Regi: Paul Greengrass

Manus: Paul Greengrass

Med: J. J. Johnson, Gary Commock, Polly Adams og Opal Alladin.

Spilletid: 111 min

Paul Greengrass er mannen bak filmer som Bloody Sunday, The Bourne Supremacy og The Bourne Ultimatum. United 93 kom midt i mellom de to Bourne-filmene, som et glimrende drama basert på virkeligheten mellom to fartsfylte actionthrillere. Mannen fikser definitivt forskjellige sjangere. Skuespillerne i United 93 har som felles kjennetegn at de ikke er kjente fjes.

11. September 2001. Hvem husker ikke hvor de var da? Et forferdelig terrorangrep på USA, som har ført til produksjonen av to filmer. World Trade Center er en helt ok affære, men United 93 er mange hakk høyere kvalitetsmessig. Den tar for seg det fjerde flyet som ble kapret. Det som aldri traff målet sitt, men styrtet i bakken i Pennsylvania. Passasjerene ombord klarte å holde en viss telefonkontakt med familiene sine og fant ut hva som skjedde, og klarte å stoppe terroristenes plan.

Dette gir en veldig sterk film. Selv om du vet hva som skal skje, er dette noe av det mest intense og spennende jeg har sett. Og i tillegg skal du være ganske kald for å ikke bli rørt av alle de triste scenene. Paul Greengrass regisserer veldig bra, og benytter seg av håndholdte kameraer, som vi også kjenner fra Bourne-filmene. Jeg har alltid syns at det funker veldig bra, så lenge det brukes med måtehold. Her er det veldig effektivt, og filmen føles helt ekte for meg som seer.

Det faktum at ingen av skuespillerne er noe særlig kjente, synes jeg også var et godt valg. Dermed slipper vi å få noe gjenkjenningsfaktor som distraherer, og karakterene i filmen virker også ekte. Dette er rett og slett en av de filmene der jeg satt lenge og bare stirret på rulleteksten. Det er alltid et bra tegn.

United 93 har 7.9/10 på IMDb, med 37 406 stemmer. Den ble nominert til Oscar for Beste regi og Beste klipping, men vant ingen. Litt synd, for denne filmen trenger all den reklame den kan få. Som alltid kan du se traileren nedenfor, og så kan du få sett filmen så fort som mulig, takk.

Har du kanskje allerede sett United 93? Hva syns du? Sleng igjen en kommentar.

 
3 kommentarar

Posta av den september 1, 2008 tommar Film

 

Stikkord: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 responses to “DHF’s favorittfilmer – 24

 1. Ottar Karsten Hostesaft

  september 1, 2008 at 9:18 pm

  Den her filmen ga eg en god 9/10 mene eg å huske. Lure for øvrig på om du har sett flight 93? E en tv-film som handle om akkurat samme flyet. Har sett noen argumentere for at den e bedre, selv om eg tvile på det, og eg ser at Flight har kun 6,5 på imdb. Dessuten leste eg akkurat en post på imdb der en argumenterte for at flight va bedre. Eg kunne umiddelbart være uenig med det personen sa uten å ha sett flight, siden han påsto at united ikke va dramatisk og ikke fokuserte på passasjeran, men derimot bare på kordan militæret osv «fucka» ting til. Det vil eg si va tull.

  ble for øvrig litt overaska over at den her filmen e på lista di. eg har den jo høgt sjøl, men e ikke en film eg har tenkt på på en stund. kan allikevel ikke være uenig.

   
 2. denhoyefotograf

  september 1, 2008 at 9:25 pm

  Detta e sannsynligvis ein av dei minst kjente filmane på listå mi, men eg har ennå ikkje truffe någen som ikkje syns an va bra, trur eg.

  Det som tale mot Flight 93, e vel kanskje at det e ein TV-film. På den andra sidå vant den ein Emmy. For lydredigering. Men den e sikkert bra, sjøl om den (også ganske sikkert) ikkje e lika bra som united 93.

  Viss du har dvden av United 93, så e der ein voldsomt bra og triste dokumentar som ekstramateriale der, der de møte de etterlatte itte passasjerane. Anbefales og.

   
 3. Anonym

  september 7, 2008 at 2:00 am

  i have it and will check it

   

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

 
%d bloggarar likar dette: