RSS

Gjensyn med Karmøykøddene

26 Apr

Ok, eg tar meg ein liten pause i den frenetiske, hektiske, desperate eksamenslesingen som foregår nå ein og ein halv dag før eksamen i fjernsyns- og multimedieteknikk. Og det for å skriva et nytt blogginlegg. Og det SÅ kjapt itte det forriga! Men jeg har lagt ut maaaasse videoer på Youtube, og presentasjon trengs. Here we go.

For en god del år siden bestemte vi (meg, mitt søskenbarn Gunnar og Christopher) oss for å lage et slags sketsjeshow, for å ha det gøy. Det resulterte i Karmøykøddene, et program på omtrent 20 minutter med innhold av forskjellig kvalitet. Det var Gunnar som hadde kamera, filmet og redigerte, mens jeg og Christopher spilte i de fleste sketsjene, med litt hjelp av Frode. Senere ble det laget Karmøykøddene 2 (som kun er på VHS…) og begynt på Karmøykøddene 3, men 3’eren ble aldri ferdig. Uansett, dette var veldig gøy å lage, og jeg vil gjerne dele noen klipp med deg.

Første video er åpningsvignetten til showet. Legg merke til elegant bruk av teknikk tilgjengelig, og at vi kun hadde et par solbriller. Vi har også gjort vår egen vri på sangen, men det tror jeg ikke du merker noe særlig.

Sjelden retakes om noen begynte å le eller lignende, og for folk som gikk i min klasse på ungdomsskolen bør det være en lett gjenkjennelig t-skjorte jeg har på, nemlig SLAM-skjorta. I denne videoen hadde jeg kort hår (gå gjerne tilbake en gang til om du ikke fikk det med deg), enda et tegn på at dette er eldre saker.

Neste video er god gammeldags bølleringing. Vi var irriterte på alle forskjellige opplysninger, og hadde et par bra vitser på lager, følte vi. Bare litt synd at vi ikke i det hele tatt tør å følge på med vitsene lenger enn til det første steget, noe som gjør at det klart morsomste her blir Christophers latteranfall etter hva som helst. Spesielt etter den der han ringer er det uklart hvorfor han ler så mye.

Når det gjelder den første spøken der, gikk vi inn og fant den eneste i Norge som faktisk het både Osama og Hussein. Hvorfor det egentligt er morsomt, husker jeg ikke nå.

Så kommer en ny filmtrailer, for filmen The Matrix Recharged. Den er veldig inspirert at The Matrix Reloaded, og veldig lite gjennomført. Voice-over-mannen som leser er en sånn type ferdig data-stemme som leser opp det du skriver inn.

Diverse fun facts. Åpenbart spilt inn samme dag som åpningsvignetten, se på solbrillene som bytter skuespiller fra shot til shot. Langt blikk inn i kamera fra meg før den siste slåssescenen. Christopher sitter og synger «We are family» i presentasjonsbildet av Neo Bush. Voice-over sier: «It’s bigger. It’s better. It beats everything you’ve ever seen. It’s bigger, no, we’ve said that already, haven’t we? It’s recharged. Starring Neo Bush, and Rune Smith.»

Siste video er en reklame, med likhetstrekk til forrige post’s Anti-Squeeze. Likheten går mest på at begge er en parodi på dårlige dubbe-reklamer. Denne videoen her er for den nye typen snacks, Fisen. En direkte parodi på reklamen som gikk for Riesen på samme tid. Den var nok ikke minneverdig nok til at du husker den, men den lignet på vår. Er nå smertefullt klar over hvor utbrent bildet er, men kan ikke huske å ha tenkt noe særlig på det når den var ferdig og nylaget.

Tror faktisk jeg har på meg den samme t-skjorten her også. Denne reklamen ble for det meste spilt inn mens Gunnar spiste mat, og kameraet bare stod der mens jeg og Christopher lekte oss litt foran. Fisen er egentlig ukokt pasta i en matavfallspose (ubrukt, heldigvis…). «Kan jeg få en til?» er hentet direkte fra reklamen for Riesen, mens «….kaan jeg få hele pakken?» var improvisert. Det er altså derfor du hører litt av den fine latteren min der. Som sagt, lite ble tatt om igjen uansett hvordan det gikk.

Det var det for denne gang, eg er snart tilbake for å presentere flere av de gamle klippene jeg har lagt ut. Forhåpentligvis kunne jeg funnet den gamle VHSen med Karmøykøddene 2 etterhvert, og få gjort det om til noe som kunne legges ut. Sånn som jeg husker det var det generelt bedre kvalitet på ting da, både teknisk og humoristisk. Vi snakkes!

 
Kommenter innlegget

Posta av den april 26, 2008 in Generelt

 

Stikkord:

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

 
%d bloggarar likar dette: