RSS

En liten historie

12 Feb

Av Rune Bratthammer

Jeg så ut vinduet. En hjort gikk forbi. En kvinne-hjort, hva enn de kalles. «Det var underlig», tenkte jeg. Det pleier ikke gå hjorter rett forbi vinduet. Jeg har jo sett noen, men Karmøy er ikke så lite befolket at de henger rundt hushjørnene. Jeg bestemte meg for  å gå ut. Det stod en liten hjorteflokk borte på jordet. Det var nytt. Når jeg gikk rundt på oppsiden av huset ser jeg  at det også er to store hannhjorter i nærheten, med intrikate gevir som lett dobler kroppshøyden deres. Sånn ser ikke hjorter ut, men ingen grunn til å tenke mer over det. Uansett er det en stor bjørn som angriper den ene hjorten nå. Bjørnen vinner.

Jeg bestemmer meg heller for å gå og fortelle det til søskenbarnet mitt, som tilfeldigvis sitter i hagen. I det jeg forteller han om de kule hjortene og bjørnen, innser jeg at bjørnen har brukt tiden til å brenne ned huset vårt til grunnen og lage et post-apokalyptisk ødeland. Det er svart aske og ruiner overalt. «Du bør gjøre deg klar», sier mitt søskenbarn, «de er på vei.» Enig som jeg er, gjør jeg det.

Så der står jeg i hjørnet i gangen i U2 på Universitetet i Stavanger. Den perfekte plassen å ha sitt siste oppgjør. Jeg har tatt med pistolen min, den vil nok komme godt med. Så kommer de små sirklene rullende nedover, hver med en ny farge. De ser koselige ut, som om de kommer rett ut fra Paint, men jeg vet bedre. Det tar et par-tre skudd for å ta knekken på hver, og det kommer bare flere. Heldigvis har jeg en fin pistol som ikke trenger å lades om. Problemet er at det nå kommer mer enn en sirkel om gangen. De begynner å nå fram til meg, og hopper oppover kroppen min. Jeg forstår at det er slutt, og faller bakover i det jeg blir begravd av fargede sirkler…

Og det, kjære lesere, var det jeg drømte i natt. Av og til er jeg imponert av hva fantasien min finner på, spesielt fornøyd med bjørnen som ender det moderne samfunn. Så det var gøy. Dette bør nok egentlig filmatiseres.

 
4 kommentarar

Posta av den februar 12, 2008 tommar Generelt

 

Stikkord: , , , , , , , , , , , , , , ,

4 responses to “En liten historie

 1. dabju

  februar 12, 2008 at 6:45 pm

  Dette var meget spennende lesning! For ein historie! (og for ein pistol!) I begynnelsen trodde eg det va sant, så trodde eg det va en røverfortelling, så tenkte eg det va ein spennanes historie om overlevning. Så falt det meg inn at det kunne være en drøm, men eg va ikkje sikker, for det ville jo vært en fantastisk drøm! Men det va altså det. Fantastisk. (Meget bra bildebruk)

   
 2. denhoyefotograf

  februar 12, 2008 at 7:04 pm

  Takk for det. Det va egentligt målet mitt at lesaren sko gå gjennom dei stadiene der. Trur det hadde tatt vekk litt av følelsen om det stod at det va ein drøm i begynnelsen. Eg blei rett og slett litt satt ut itte eg våkna, og tenkte at detta måtte eg skriva ner. Det va ein underholdandes drøm å ha, det ska vær sikkert.

   
 3. Ottar Karsten Hostesaft

  februar 18, 2008 at 9:57 pm

  eg må si meg enig med denne dabju-karakteren. eg gikk gjennom ca de samme stadiene. godt skrevet siden det va målet. bildebruken va flott, spesielt Rambo!

  doriatentattentuttentei!

   
 4. denhoyefotograf

  februar 18, 2008 at 10:10 pm

  Takk for de gjentatte komplimentene som du stjal frå dabju. Uoriginalt, men takk likevel.

   

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

 
%d bloggarar likar dette: