RSS

Nye melkekartonger fra Tine

13 Jan

La oss ta en titt på disse nye, nesten flate, melkekartongene fra Tine. Er de en forbedring?

På siden av melkekartongen står det følgende: «Du holder i en verdensnyhet! TINEs meieri på Sola er det første i verden som tar i bruk kartongtypen du nå holder i hånden. Den nye melkekartongen har større skrukork som er lett å åpne, og utvidet åpning som gjør kartongen lett å helle av.»

Først vil jeg bare kritisere at de påstår at jeg holder melkekartongen i hånden. To ganger. Akkurat som om ikke jeg kan sette den på bordet og lese på siden uten å holde den i det hele tatt? Feil der, TINE.

Så følger de greit opp med å skryte at de er de første til å bruke dette designet i hele verden. Det er godt gjort å ha kontroll over alle melkekartongdesign i hele verden, spør du meg, men det stemmer sikkert. Spørsmålet er om det alltid er en positiv ting å være først ute i verden. Marie Curie var den første til å få noe nyttig ut av radioaktivitet, hun døde. Sokrates var en pioner innen filosofi, og jammen ble han ikke drept for det.

Denne nye kartongen har en større skrukork, som er lettere å åpne. Det stemmer at den er større. Men at den er noe særlig lettere å åpne enn den litt mindre skrukorken, har jeg lite tro på. Ikke noen nevneverdig forskjell. Og når de i tillegg har satt en ekstra åpningsmekanisme under korken, et lite plastsegl som du må dra av, så er det ikke lettere i det hele tatt. Og hvorfor er det et ekstra plastsegl under korken på disse kartongene? Er det for at det skal bli mer hygienisk melk på et eller annet vis? Hvorfor var det ikke da plastsegl under korkene på de gamle kartongene, og hva med de enda gamlere kartongene som vi brettet opp? Var de helsefarlige? Har jeg drukket farlig melk? Jeg må anta det.

«…Og utvidet åpning som gjør kartongen lett å helle av.» At det er utvidet åpning er vel en ganske logisk følge av at korken skulle være større. De hadde fått litt problemer om de gjorde korken større uten å gjøre det samme med åpningen. Det er uansett et problem med denne utvidete åpningen. Ja, den er lettere å helle av, men så er den også vanskeligere å treffe glasset med. Når du har fått av dette forferdelige plastseglet, så er jo melken rett under. Det er ikke noe mellomrom. Det betyr at du nærmest må kaste den øverste melken fremover for å treffe glasset.

Så jeg lurer rett og slett på hvorfor TINE har prøvd dette nye designet i det hele tatt. Har det vært et stort ønske blant befolkningen for dette? «Denne kartongen har for liten skrukork! Jeg får ikke til å helle melk fra en liten tut, jeg må ha et større hull! Jeg er så lei av dette designet! Hver morgen, akkurat den samme looken! Aaargh!»

I tillegg står det på siden at det fremdeles er viktig å resirkulere, men for meg ser det ut som om det skal bli vanskeligere å åpne toppen nå. Det står instrukser på hvordan du skal gjøre det. «Åpne kartongen med finger eller saks.» Finger eller saks? Det forstår jeg ikke. Det er for stor forskjell mellom de to tingene. Hvis det går an å åpne med en finger, trenger du ikke saks. Men jeg gleder meg til jeg har drukket opp min første kartong, så skal jeg se hvilken det er lettest å åpne med, finger eller saks. Jeg tror finger.

Helt urelatert vil jeg utnevne denne sangen til den beste woohoo-sangen noensinne:

Andre nominerte var en eller annen Gwen Stefani-sang, og DuckTales-sangen (DuckTales! Woohoo!)

 
20 kommentarar

Posta av den januar 13, 2008 in Kritikk

 

Stikkord: , , , , , , , , , , , , , , , ,

20 responses to “Nye melkekartonger fra Tine

 1. Ottar Karsten Hostesaft

  januar 13, 2008 at 3:50 pm

  Enig i det du sir om at blur sin sang e den beste wohoo-sangen noensinne. Har ikke nokka å komme med på melkekartongen siden eg ikke vet nokka om den. For øvrig har du en stavefeil i teksten din: Du har skrevet en når du helt klart mene enn. «Men at den er noe særlig lettere å åpne en den litt mindre skrukorken» skal være «enn den litt mindre skrukorken.» Fyyyy!!!

   
 2. denhoyefotograf

  januar 13, 2008 at 4:32 pm

  Eg e alltid glad når dine kommentarar ikkje kun e kritikk, så her e eg glad. Eg fiksa skrivefeilen.

   
 3. bush

  januar 13, 2008 at 10:37 pm

  e helt enig, og har du prøvd å brette de, d blir ikke lika bra

   
 4. 2rzn

  januar 13, 2008 at 11:59 pm

  Eg har svaret på koffor de har endra melkekartongen:

  -Ein mer firkanta design gjør at dår går mindre plass vekk te loft når kartongane lagres oppå kvarandre.
  -Mindre loft mellom kartongane betyr flerene kartongar på samme plass som igjen betyr mer kartongar på kver palle, igjen mer kartongar på sama lagerplass, mer kartongar på kver lastebil som kjøre ud med melk.
  -Mer melk pr bil, betyr at du trenge mindre bilar for å kjøra ud melkå, eller færre turar, som igjen betyr mindre behov for ansatte, lavare diselforbruk.
  -Dette føre igjen te lavare utslipp, og miljøgevinst.

  At Tine samtidig kan markedsføra dette som «någe nytt» gjer at de kanskje også øke salget, så då e det god knall heila greiå.

   
 5. denhoyefotograf

  januar 14, 2008 at 1:19 am

  Eg kjøpe ikkje heilt den teorien der. Det e ikkje sååå møje de har kutta av toppen, så eg tvile på det blir et ekstra «lag» någen plass i systemet. Og de e jo ikkje heilt flate, så du kan ikkje setta de direkte oppå kvarandre heller. I tillegg så e sikkert ikkje bilane fullstappa uansett, de kjøre sikkert ut te någen bestemte butikkar.

  Og folk som går inn i butikken, ser et nytt design på melkekartongen, og tenke: «Å! Nytt design! DET må eg prøva!», dei e det någe gale med, syns eg.

   
 6. dabju

  januar 14, 2008 at 3:24 pm

  flott innlegg! eg ska (ingen kødd) senda ein link t denne bloggen t infoavdelingen t TINE, for eg synes de bør vite dette. Ellers: eg synes du ska leita mer etter woohoo sanger, å fikse det til et eget innlegg, d hadde våre konge!

  de som går inn i butikken og tenke «oooh, nytt design!» slår den tanken fra seg med ein gang de prøve kartongen. Og hvis de ska endre på pakkeløsningene, må vel pallene også fikses på, og det koste pæng og belaste miljøet. Eg tror de spare mindre enn de tape, fordi det viktigste her e kundene, og hvis kundene e irriterte på melkekartongen, så e det de lynende likegyldig om det e ein smule billigere for TINE å kjøre de ud…. melkå burde blitt billigere av det. Mer t konsumenten!

   
 7. denhoyefotograf

  januar 14, 2008 at 3:45 pm

  Ska du seriøst det? Kult.

  Eg vettkje kor mongen woohoo-sanger der e der ute, men eg hadde jo tri på lager, så eg satte opp ein liten prisutdeling med ein gong. Men eg trur eg ska gjør et kjapt google-søk, og om eg finne någen andre ittekvart, så kan ka som helst skje…

   
 8. Oda

  januar 15, 2008 at 5:32 pm

  Poenget er nok at Tine går over fra Purepak til Tetrapak. Altså to ulike firmaer som lager kartongene. Jeg antar at Tetrapak har gitt dem en bedre pris. Så enkelt er det.

  Men hvorfor er det ingen som setter spørsmålstegn ved den miljøfientlige plastkorken på kartongene? Burde ikke Tine ta miljøansvar og la være å bidra til verdens allerede altfor store plastproduksjon?

   
 9. dabju

  januar 15, 2008 at 5:45 pm

  då fekk eg svar fra Tine:

  Lena Straume

  TineMelk – ny emballasje

  Hyggelig at du besøkte oss på internett.

  Vi er svært takknemlige for at forbrukerne engasjererer seg og gir oss
  tilbakemeldinger. Vårt mål er å tilby emballasje som er best mulig
  tilpasset forbrukerens behov. Det er også grunnen til at vi ønsker å teste
  emballasjen. Hva som skal stå på frokostbordet fremover – den tradisjonelle
  mønekartongen eller den nye kartongen, avgjøres i løpet av våren 2008. Din
  tilbakemelding er nyttig for oss, og vil bli videreformidlet vår avdeling
  for Forskning og Utvikling, TINE Kommunikasjon, samt Merkevaresjef i TINE
  Markedskategorier. Takk for at du kontaktet oss.

  Med vennlig hilsen
  TINE BA

  Lena Straume
  Forbrukerkonsulent

   
 10. denhoyefotograf

  januar 15, 2008 at 7:48 pm

  Oda:

  Takk for kommentar. Viss de har skiftet leverandør, forklarer jo det iallfall hvorfor de har skiftet design, men ikke hvorfor det nye designet er så dårlig. Når det gjelder plastkorken, kan faktisk kartingen gjenvinnes med kork, så ikke noe problem der.

  Daniel:

  Er jo et fint lite standardsvar det. Tviler litt på at de leste mailen din, dessverre. Men et glimrande tiltak like fullt.

   
 11. Oda

  januar 15, 2008 at 11:52 pm

  Haha, jeg har også skrevet til Lena Straume, ad plastkorken. Hennes svar til meg var nesten ordrett det samme Daniel fikk ovenfor 🙂 Men jeg ga meg ikke, og fortsetter å maile Lena Straume. Etterhvert har jeg faktisk fått ørlite mer enn standardsvar, så ikke gi deg, Daniel!

  Blant annet har jeg spurt om dette med gjenvinning av kork, og nei, korken gjenvinnes egentlig ikke, ihvertfall ikke i betydningen resirkuleres. Plastkorken brennes rett og slett opp, noe de kaller «energigjenvinning», så det er mulig de varmer opp et hus eller to med korkene. Men plastkorken skal produseres, det er ikke miljøvennlig, plast lages av olje, produksjonen krever energi, og når korken omsider brennes opp produseres CO2, og det er som vi alle vet slett ikke bra for miljøet. Min konklusjon: Tine er full av svada, og prøver å få oss til å tro de er miljøvennlige, men det stemmer overhode ikke.

   
 12. denhoyefotograf

  januar 15, 2008 at 11:56 pm

  Ja, det er bare å kjøre på, Daniel!

  Det med korken visste jeg jo virkelig ikke. Så mye for å stole blindt på det som står på melkekartongen…

   
 13. steffansalibi

  januar 18, 2008 at 2:50 pm

  Ja, nu har jeg linket deg.

   
 14. denhoyefotograf

  januar 18, 2008 at 2:52 pm

  Hjertelig takk, Steffan!

   
 15. 2rzn

  januar 18, 2008 at 6:07 pm

  Nå Rune kan du presentera meg ein dokumentasjon som vise at forbrenningen av plastkorken sleppe ud mer CO2 enn ka produksjonen av den sparte papirbruken føre te?

  Men dersom du isje lige Tine sin nye design, kan du jo drikka Q-melk.

  Og bare ein liden notis. Hvis du falle ner på et sånt nivå som du holde på med i argumentasjonen din, tror eg Tine fort vil finna ud at du isje akkurat e mister Seriøs himself.

  Og energigjenvinning e kanskje liga bra som direkte gjenvinning. Å kjøra melkekartongkorkane te et tepassa gjenvinnings anlegg + energibruken for selve gjenvinningå kan fort visa seg å bli møje mer miljøforurensande enn ein direkte energigjenvinning av korkane. Ein melkekartong brent ved et energigjenvinnings anlegg skabe både fjernvarme og elektrisitet (jupp på forum har de og el-produksjon ved forbrenningsanlegget) og de C02 utslippene fra korken vs energien fra an tilsvare sånn rondt regna de same utslippene dersom denne energien sko komt fra norsk gasskraft, eller dansk kullkraft.

  Eg savne vitenskapelige undersøkelsar som kan støtta teoriane dine, du bare komme med veivingar i lausa loftå. Kanskje det heile e begrunna av at Rune klarte å søla når an sko hella oppi et glass melk pga egen uoppmerksomhet, og nå prøve an å skylda fadesen på Tine. Nei dette blir for dårligt, du kan isje gråda øve spilt melk Rune.

   
 16. denhoyefotograf

  januar 18, 2008 at 6:27 pm

  Nå har eg aldrig påstått någe som helst om at plastkorken forurense mer enn spart papirprodukson eg da. Det får du ta opp med Oda, som kommenterte det.

  Ja, eg kjøpte q-melk i dag faktisk, men eg forbeholde meg retten te å syns det e et tåpeligt design for det om.

  «Hvis du falle ner på et sånt nivå som du holde på med i argumentasjonen din, tror eg Tine fort vil finna ud at du isje akkurat e mister Seriøs himself.»

  «Eg savne vitenskapelige undersøkelsar som kan støtta teoriane dine, du bare komme med veivingar i lausa loftå.»

  Nå e vel ikkje du seriøs?? Eg har jo barre vitsa meg igjønå detta her for kjekt. Å ta detta som ein seriøs argumentasjon mot de nye melkekartongane vil vært heilt feil. Det bygge jo såklart på genuin irritasjon øve produktet, men innlegget e jo spekka med tull og tøys…

  PS. Eg sølte ikkje, men eg hadde nok gjort det hadde eg ikkje nettopp vært så oppmnerksom som eg va. Og klart skylde eg på Tine som har bytta design, det e det som e problemet mitt her.

   
 17. 2rzn

  januar 19, 2008 at 12:53 pm

  Beklage på det sterkaste at eg såg feil på kem som hadde kommentert ka, ska isje ver lett.

  Eg e alltid seriøs, jo… eller nei e nok isje det, tenkte eg sko fyra deg litt opp her:P

   
 18. Oda

  januar 19, 2008 at 2:45 pm

  Uansett energiforbruk er det ikke til å komme fra at plast lages av olje. Derfor bør unødvendige plastprodukter unngås, og flere land vurderer, eller har allerede innført, forbud mot plastposer. Den prinsipielle forskjellen mellom plastpose og plastkork ser jeg ikke. En relevant lenke:

  http://www.nrk.no/nyheter/1.4082705

   
 19. dabju

  mai 22, 2008 at 8:39 am

   
 20. denhoyefotograf

  mai 23, 2008 at 12:07 am

  Nice! Eg visste mitt blogginnlegg ville endra oppfatningen te Tine.

   

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

 
%d bloggarar likar dette: