RSS

Langt hår – en flopp?

01 Jan

Godt nyttår til alle som måtte lese dette! Et nytt år, et nytt innlegg, det første i 2008. Temaet er hår. Nærmere bestemt mitt hår. Er det positivt eller negativt? La oss veie opp.

Fordeler:

1. Jeg liker meg selv bedre med langt hår.

Det grunnleggende argumentet som gjør at jeg har langt hår, og som gjør at jeg sannsynligvis kommer til å beholde det lange håret en stund. Dette veier tungt, folkens. Tungt.

2. Langt hår fungerer som et klesplagg.

Jeg bor jo i Stavanger, der det aldri er snø, men det alltid er ganske kaldt om vinteren likevel. Men håret kan lett fungere som en erstatning for lue, caps eller finlandshette. Det beskytter ørene mine. Selvfølgelig blir denne fordelen annulert om det er vind involvert, og det er det jo ofte i Stavanger.

3. Du kan gjøre flere ting med langt hår.

Frisyremessig, lekemessig, kjedsomhetmessig, nyttemessig. Se Øystein Sunde’s sang «Hvis dine ører henger ned», og bytt ut «dine ører» med «ditt hår».

Ulemper:

1. Folk setter deg i bås.

Hippie er en gjenganger. Ellers kan jeg varte opp med følgende sitater:

Full svenske: «Hur lenge har du varit en sånn derande lang-håriga hard-rockar?»

Full person: «Du kankje ha så langt hår, du ser jo ut som ei dama frå long avstand.»

Fyllik som tok turen bort for å håndhilse: «E det han Jån Lennån? Eg trur det e Jån Lennån!»

2. Matinntak blir mer komplisert.

Generelt vanskeligere å spise ting uten at hår blir involvert på en eller annen måte.

3. Vind er din verste fiende.

Jeg ser aldri jenter ha dette problemet, så jeg vet ikke hva jeg gjør feil. Den minste vind kan gjøre meg om til en levende modell av en tegneseriefigur som får støt. Og hvis jeg går nedover gaten mens det blåser, og det kommer noen imot meg langt der framme, kommer garantert vinden til å slå skikkelig til rett før jeg passerer denne personen, slik at jeg må snuble meg febrilsk fram i blinde mens jeg prøver å lage meg et vindu til verden gjennom veggen av hår.

Konklusjon:

Kanskje ikke uventet, det har sine fordeler og ulemper, men totalt sett er jeg ganske fornøyd. Så ingen drastiske forkortelser innen håret mitt med det første.

Så har jeg en helt urelatert observasjon å komme med, som jeg fant lettere underholdende. Se på denne videoen først:

Dette er intro-videoen til det geniale pc-spillet Red Alert 2, der Russland invaderer USA, tydeligvis fordi presidenten har en slags ære forbundet med navnet sitt han må holde ved like. Skuespilleren vi ser spille President Dugan av USA, er Ray Wise. Viss du er usikker på hvem som var presidenten av USA og presidenten av Russland, så var russeren den som sa «Why Mr. President, whatever do you mean?», mens amerikaneren var den som kom med den treffende frasen «Sweet mother!», når han innså at Russland invaderer.

Uansett, det jeg fant lettere underholdende, var at nettopp Ray Wise har fått den fine rollen som USA’s VISE-president i tv-programmet 24’s femte sesong. Det betyr at han er en av de få som har fått muligheten til å gå både opp og ned i status med samme rollevalg.

 
9 kommentarar

Posta av den januar 1, 2008 tommar Generelt

 

Stikkord: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

9 responses to “Langt hår – en flopp?

 1. Jon

  januar 3, 2008 at 1:45 am

  Eg og like Red Alert 2

   
 2. denhoyefotograf

  januar 3, 2008 at 2:05 am

  Du har ypperlig smak innen spill, Jon. Alle som like Red Alert 2 e gode mennesker. Dei som ikkje like Red Alert 2 e ikkje nødvendigvis dårlige mennesker, men då har du ingen garantier.

   
 3. Rhallum Arthmed

  januar 3, 2008 at 3:26 am

  Jai mener du har en skikkelic hårete situasjon dar! haha. Skjønnaa do den? Hårete =P Rhe Rhe Rhe! Hår på dette da! Tok du den o?? HÅR=D hahaha. Jai Ikje fra Noreg, men jai håre på radio. Hahahaha, tok du den?? 😛 Håre. Rha rha! Håre.

  Mvh Rhallum ( Hår hahaha) Arhmed.

   
 4. denhoyefotograf

  januar 3, 2008 at 3:07 pm

  Hmm, Eirik Høvring, det e ikkje vanskeligt å se at det e deg… Prøv å ikkje vær så stereotypisk, sånn at eg ikkje miste lesergruppå mi med bakgrunn fra Midtøsten, takk.

   
 5. Ottar Karsten Hostesaft

  januar 5, 2008 at 2:09 pm

  Eg skal ikke være for skråsikker her, for det kan jo være Knudsen og Ludvigsen har laga en sang som hete «Hvis dine ører henger ned» som eg ikke kjenne til, men viss du tenke på den som går sånn: «Hvis dine ører henger ned, kan du ta dem og vifte med, kan du knytte dem ganske lett, kan du knytte dem i en rosett, kan du ta dem på ryggen og bære som en liten soldat med geværet, hvis dine ører henger ned!», så no det virkelig en sang skrevet og fremført av Øystein Sunde!!!

   
 6. Edgar Amundsen

  januar 5, 2008 at 3:32 pm

  Hei!

  Du skriver om hår. Jeg personlig har ikke hår. Jeg har skinnet meg. Jeg synes det er vakkert og fint. Min personlige mening er at mennesker med langt hår er enten homofile eller pretensiøse.

  Når det er sagt, så er Red Alert 2 et av de bedre spillene jeg har slått i hjel tiden med på mine 21 år på denne jord. En gang klarte jeg faktisk 23 spilletimer i strekk. (Med små pauser for urinering m.m.)

  For øvrig føler jeg meg ganske sikker på at han som kommenterte før meg har rett, og at det er en sang av Øystein Sunde, men jeg tror han har bommet litt på teksten. Skal det være knyttet i to linjer på rad?

  Jeg har ikke kommentert på noen av filmanmeldelsene dine, men jeg liker smaken din. Du kunne jobbe med norsken din for å få enda bedre flyt i tekstene.

   
 7. denhoyefotograf

  januar 5, 2008 at 3:55 pm

  Ottar først:

  Eg tenke såklart ikkje på den sangen, men den som Knutsen og Ludvigsen har lagt. Den går sånn: «Hvis dine ører henger ned, er du en veldig spesiell persoo-oo-oon. Jeg elsker deg for det, ring meg med din telefooon. Lange ører en en prakt, et nydelig tillegg til adams drakt, og kan kun overgås av en stor lang peeeeniiiiis.»

  Men viss det e så viktig for deg, ska eg endra det te Øystein Sunde, så du slutte å bitche.

  Edgar:

  Det er greit at dine fordommer gjør at du trur eg e enten homofil eller pretensiøs (eg e pretensiøs, forresten, ikkje homofil), for min personlige meining e at folk uten hår enten e nynazistar eller flaue øve manglande dekningsgrad når de prøve å ha hår, og forøvrigt hemmelig misunnelige på folk med langt hår.

  Når det e sagt, har du og, som Jon lenger oppe, ypperlig spillsmak, og 23 timar e imponerande. Det hadde vært ennå mer imponerande uten tissepauser, men så e du nok ikkje overmenneskelig heller. Trur eg, eg kjenne deg jo ikkje egentligt.

  Stille meg 100% bak kritikken av Ottar sin kjennskap te Øystein Sunde sin sang, eg meine bestemt at et av «knytte» ska byttast ut med «binde».

  At du ikkje har kommentert på filmanmeldelsene mine gjør meg trist, at du like smaken min gjør meg glad. Når det gjelde norsken min har du heilt sikkert rett.

  Takk for kommentar, begge to. Settes alltid pris på.

   

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

 
%d bloggarar likar dette: