RSS

Julekalender 24. desember

24 Des

Kalendereksposisjon: En ny film, bedre og bedre, fram mot jul, slik at Runes ”best of 2007”-liste avsløres. Utvalgt fra filmene Rune har sett på kino i år.

I dag er det julaften (!), dermed får dere den aller beste filmen på kino 2007:

#1 – The Prestige

http://www.imdb.com/title/tt0482571/

Trailer:

Regi: Christopher Nolan

Manus: Jonathan Nolan, Christopher Nolan og Christopher Priest (bok)

Med: Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine, Scarlett Johansson, Piper Perabo, David Bowie og Andy Serkis

Spilletid: 130 minutt

Nok en gang en av mine favorittregissører, Christopher Nolan, som har laget Memento, Insomnia og Batman Begins før denne. Så denne var det også enorme forventninger til for meg. I skrivende stund holder den 87. plass på IMDb’s liste over de beste filmene noensinne.

Robert Angier og Alfred Borden er begge magikere som jobber på samme show, mot slutten av 1800-tallet. Etter en tragisk ulykke blir det slutt på showet, og det utvikler seg et fiendskap mellom dem. De saboterer hverandres nye show, og ting blir verre. Når så Alfred kommer opp med det ultimate magiske trikset, blir Robert besatt av å finne ut hemmeligheten. Men magi og triks blandes, til ingen vet hva som er ekte eller ikke.

Dette er jo da den beste filmen jeg så på kino i år. Det er så gøy når en film du har store forventninger til bare tar helt av i forhold til det du trodde. Denne historien er innviklet på den beste måten, og du blir sittende og gjette. Det er nok av twister og overraskelser, og alle virker berettigede når du får vite dem.

Hugh Jackman gjør en veldig bra rolle, og som alltid er det ikke et negativt ord å si om Christian Bale. Han er en av de aller beste skuespillerne som jobber nå. Michael Caine er også bra, som alltid.

Selv om det er historien som er det geniale her, så betyr ikke det at filmen ikke ser bra ut. For det gjør den. I tillegg er det ganske gøy å se bakgrunnen til enkelte tryllekunster. Åpningsscenen er helt genial, men du føler det egentlig bare når du ser det, og finner ut senere at det faktisk var genialt.

Så ja, der har du det, The Prestige er den beste filmen jeg så på kino i år. Se den! Og jeg gleder meg vanvittig til Christopher Nolan’s neste film, The Dark Knight.

Den Høye Fotograf’s dom: 9/10 (også denne kan godt klatre opp til 10/10)

Andres dom:

IMDb: 8.4/10

VG: Ikke noe anmeldelse (ok, jeg kan offisielt ikke linke til VG lenger, de er jo helt på jordet…)

Dagbladet: Terningkast 4 (ikke nok magi, sier Inger. Hahaha, sier Rune)

Ja, då var julekalenderen ved veis ende. Ingen filmer fikk 10/10 av meg i år, men to stykk har potensiale til å bli det over tid. Hvis du føler for det, kan du jo legge igjen din favorittfilm fra året som gikk i kommentarene.

Oppsummering av konkurransen:

Ottar Karsten Hostesaft: The Prestige (1), American Gangster (3), Death Proof (5) og The Bourne Ultimatum (7)

Dabju: The Prestige (1), American Gangster (3), 300 (4) og The Bourne Ultimatum (7)

Dabju vinner altså konkurransen.

Følg gjerne med i morgen, da jeg vil legge ut den komplette listen over årets kinofilmer, rangert fra best til dårligst. Garantert kontroversielt! Spesielt for deg, du vil være uenig med mye, og vil nok klage mye.

 
5 kommentarar

Posta av den desember 24, 2007 tommar Film

 

Stikkord: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 responses to “Julekalender 24. desember

 1. Ottar Karsten Hostesaft

  desember 24, 2007 at 9:27 pm

  Eg oppgraderte den her til 10/10, og eg hadde helt klart satt den her på 1. plass av filman eg har sett i år, så her e vi i prinsippet enig, bortsett fra karakteren. men det må sies at eg gav den åsså 9/10 etter første titt. men det her e en sånn film som man nesten sett mer pris på andre gang man ser den. og eg trur ikke den blir veldig mye dårligere på tredje forsøk.

  dagbladet-dama e for øvrig tulling. her nekte eg å ta høyde for smak og behag, ho tar rett og slett feil, og va sikkert midt i et samlivsbrudd eller nokka da ho så filmen. HORE!!!! HORE!!!

  PS. eg fikk en kanongave til jul. du hadde likt den gaven. men eg tvile på at du klare å gjette ka det e!!

   
 2. denhoyefotograf

  desember 25, 2007 at 12:34 pm

  Detta va sikkert den beste kommentaren du har gitt te nå, Ottar. Eg regnte og med at du sko vær enig her.

  Ja, eg har allerede ledd min sleipe hånlatter mot Inger i dagbladet, men din kommentar fekk meg te å lesa anmeldelsen igjen, og nå har eg ein ny dose klar: Hahahahaha!

  Kanongaven du fekk te jul, må vel vær dvden «Piece productions vol. 1». Eg kan ikkje tenka meg ein gave som e mer kanon enn den.

   
 3. Ottar Karsten Hostesaft

  desember 26, 2007 at 12:13 am

  feil!! eg ane ikke om Piece Productions Volume 1 e bra, for eg har jo ikke sett den enda!! Men det va bedre enn som så! Det va en bok, og den va signert av forfatteren. Altså en signert bok. Med en person vi begge like meget godt, selv om eg nok like den her personen enda bedre enn deg.

   

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

 
%d bloggarar likar dette: