RSS

Julekalender 14. desember del 2

14 Des

Nå kommer det en endring her i kalenderen. Det har seg nemlig sånn, at jeg i går så en film som har sneket seg inn på lista i denne julekalenderen. Ikke de altfor store omveltningene, men i dag blir det to innlegg i stedet for det vanlige ene.

Men først, en kanskje litt klarere prioritering av den lille konkurransen vi har gående her. DU må kun tippe hva som blir de fire øverste filmene i denne julekalenderen, uavhengig av rekkefølge! Og jeg annonserer herved at premien blir en ”New Energy”-sjokolade!!! Helt seriøst! Siste frist får bli 15. desember, altså i morgen, ellers begynner det å bli litt lett å tippe.

Det er 14. desember, og dette er plassering nummer 11:

#11 – Superbad

http://www.imdb.com/title/tt0829482/

Trailer:

Regi: Greg Mottola

Manus: Seth Rogen og Evan Goldberg

Med: Jonah Hill, Michael Cera, Christopher Mintz-Plasse, Bill Hader, Seth Rogen, Martha MacIsaac og Emma Stone

Spilletid: 114 minutt

Må vel klassifiseres som en sex-komedie, eller en high school-komedie, eller bare en veldig morsom komedie. Regissøren har gjort litt forskjellige ting, blant annet noen episoder av tv-serien Arrested Development. Men det er jo Seth Rogen som er mannen bak dette, med manuset han skrev som tenåring.

Seth og Evan er ferdige med high school, og til neste år skal de på forskjellige college. Derfor gleder de seg til å feste noen siste ganger. Problemene starter når de skryter på seg at de kan skaffe alkohol til en fest for å imponere jentene de liker. Den nerdete vennen deres Fogell har skaffet seg falsk identifikasjon, som ”McLovin” fra Hawaii. Seth og Evan er mildt sagt skeptiske til dette, men har de egentlig noe valg? La forviklingene begynne.

Det som er så fint med denne komedien, er at det er forholdsvis ukjente skuespillere, men de er skikkelig gode. I tillegg er all dialogen så naturlig. Dette virker som ekte personer, og det gjør det jo mye lettere å faktisk bry seg om dem. Så er det jo selvsagt problemstillinger som mange kjenner seg igjen i.

Men mest av alt er dette skikkelig morsomt. Du blir nærmest sittende i konstant latter, og i mellomrommene er det dramatiske scener som faktisk funker ganske bra. Spesielt morsomme er de to politimennene, spilt av Seth Rogen og Bill Hader ( i Saturday Night Live for tiden), og ekstra poeng for å ha med han her i en liten rolle.

Den Høye Fotograf’s dom: 9/10

Andres dom: 8.0/10

VG: Terningkast 5

Dagbladet: Terningkast 5

Kommentarer og synspunkter blir mottatt med glede. Følg med i morgen for plass nummer 10, og fortsett nedover for plass nummer 12, som også kom i dag!

 
4 kommentarar

Posta av den desember 14, 2007 in Film

 

Stikkord: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 responses to “Julekalender 14. desember del 2

 1. dabju

  desember 14, 2007 at 5:12 pm

  eg slenge på bourne ultimatum på mine tre tulstedeværende. there, done. ps: eg like superbad.

   
 2. denhoyefotograf

  desember 14, 2007 at 5:20 pm

  Takk takk takk. Du kan vær ein grei gutt.

   
 3. Ottar Karsten Hostesaft

  desember 17, 2007 at 7:32 pm

  eg såg Snatch i går. vedde for at Snatch e bedre enn Superbad. for eg så Snatch i går, og Snatch e bra. Eg har sett Snatch før, men eg valgte allikavel å se Snatch på nytt i går med noen venna. Og etter at vi hadde sett ferdig Snatch va vi fornøyd med at vi hadde sett Snatch. selv om Snatch kansje va enda litt mer fornøyd enn oss. Fordi Snatch ble sett på. Snatch like å være midtpunktet.

  Snatchybatchypoopoo

   
 4. denhoyefotograf

  desember 17, 2007 at 7:50 pm

  Snatch E bedre enn Superbad. Snatch e 10/10. Men for all del, Superbad e skikkeligt løyen.

   

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

 
%d bloggarar likar dette: