RSS

Julekalender 13. desember

13 Des

Som tidligere nevnt har jeg sett mange filmer på kino dette året. Her på bloggen kommer det til å være en julekalender med nedtelling av de beste filmene jeg har sett på kino i år. En ny hver dag, bedre og bedre, helt til julaften, da den beste filmen på kino i 2007 vil bli avslørt.

Men først, en kanskje litt klarere prioritering av den lille konkurransen vi har gående her. DU må kun tippe hva som blir de fire øverste filmene i denne julekalenderen, uavhengig av rekkefølge! Og jeg annonserer herved at premien blir en ”New Energy”-sjokolade!!! Helt seriøst! Siste frist får bli 15. desember, ellers begynner det å bli litt lett å tippe.

Deltakere til nå:

Ottar Karsten Hostesaft: Death Proof, The Prestige, Amercan Gangster og The Bourne Ultimatum.

Dabju: The Prestige, American Gangster, 300 og fremdeles en ledig plass til gode.

 

I dag er det trettende desember, dermed får dere den 13. beste filmen 2007:

#13 – 28 Weeks Later

http://www.imdb.com/title/tt0463854/

Trailer:

Regi: Juan Carlos Fresnadillo

Manus: Rowan Joffe og Juan Carlos Fresnadillo

Med: Robert Carlyle, Imogen Poots, Mackintosh Muggleton, Rose Byrne, Jeremy Renner og Catherine McCormack

Spilletid: 101 minutt

Dette er en oppfølger til 28 Days Later…, og de har byttet ut det meste av skuespillere og også regissøren. Juan Carlos Fresnadillo, i tillegg til å ha et latterlig navn, har regissert et par-tre ikke særlig kjente filmer. Så det var med en viss skepsis jeg så denne.

Historien er ikke direkte sammenhengende med forrige film. Det er 28 uker siden viruset som skaper et ukontrollert sinne herjet England. USA har rykket inn med militæret, og har desinfisert nok til at folk kan flytte inn igjen. Vi følger en familie der moren ble et offer av viruset, og faren og de to barna nå flytter inn igjen i London. Men har de virkelig blitt kvitt alle restene av viruset? Selvfølgelig ikke.

Noen vil nok ha problemer med stilen på filmen, det er mye håndholdt kamera og risting. Jeg syns det funker veldig bra, du føler liksom sinnet til de infiserte og kaoset på kroppen. Robert Carlyle gjør en fantastisk jobb i hovedrollen. Barna er variable, men ikke irriterende dårlige.

Dette er faktisk en av de mest intense filmene jeg har sett i år, i hvert fall når det først er dramatiske scener. Jeg klarer lett å sette meg inn i situasjonen, av en eller annen grunn. Musikken er veldig veldig bra, det må jeg si, og fungerer spesielt bra i en scene i begynnelsen. Robert Carlyle’s karakter flykter fra huset sitt på landet, løper ut over en eng, og så ser vi en mengde infiserte komme løpende over haugen til venstre for han. Skikkelig skremmende scene, rett og slett, fikk rett og slett litt adrenalin selv når jeg så den.

Ellers er det litt av den klassiske skrekkfilm-greien at folk skal være så veldig dumme, og det liker jeg ikke noe særlig. Også en tåpelig helikopterscene som var ganske unødvendig. Men ellers en veldig bra film, og en høyst verdig oppfølger, selv om den ikke når helt opp på forgjengerens nivå.

Den Høye Fotograf’s dom: 8/10

Andres dom:

IMDb: 7.2/10

VG: Terningkast 5

Dagbladet: Terningkast 4

Kommentarer og synspunkter blir mottatt med glede. Følg med i morgen for plass nummer 12 og 11!

 
3 kommentarar

Posta av den desember 13, 2007 in Film

 

Stikkord: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 responses to “Julekalender 13. desember

 1. Ottar Karsten Hostesaft

  desember 13, 2007 at 10:57 pm

  ka skal eg gjøre viss du tilfeldigvis har sett en film som pluselig snik seg inn i topp fire? kan eg bytte ut en film? kan eg kan eg kan eg??? d her må du klare opp i. eg gjetta jo topp fire uten å vite alt du hadde sett… eg kunne jo ikke spå fremtiden. kunne eg vel? eg bare spør i horef****

   
 2. denhoyefotograf

  desember 13, 2007 at 11:48 pm

  Eg ska vær snill og avsløre at det ikkje har sneke seg någe inn i topp fire siden du tippte.

   

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

 
%d bloggarar likar dette: