RSS

Julekalender 10. desember

10 Des

Som tidligere nevnt har jeg sett mange filmer på kino dette året. Her på bloggen kommer det til å være en julekalender med nedtelling av de beste filmene jeg har sett på kino i år. En ny hver dag, bedre og bedre, helt til julaften, da den beste filmen på kino i 2007 vil bli avslørt. I dag er det tiende desember, dermed får dere den 16. beste filmen 2007:

#16 – Stardust

http://www.imdb.com/title/tt0486655/

Trailer:

Regi: Matthew Vaughn

Manus: Jane Goldman og Matthew Vaughn

Med: Charlie Cox, Claire Danes, Michelle Pfeiffer, Robert de Niro, Mark Strong, Sienna Miller og Ian McKellen

Spilletid: 130 minutt

Matthew Vaughn er mannen som var produsent for Guy Ritchie’s tidlige filmer. Vi snakker Lock, Stock and Two Smoking Barrels og Snatch. Senere gikk han videre til å regissere Layer Cake, og nå er det altså eventyrfilm som står for tur.

Tristan bor i England rundt 1900-tallet, og er håpløst forelsket i Victoria. Dessverre er hun litt av en snobb, som imponeres mest av rikdom. Når de ser et stjerneskudd en kveld, skryter Tristan på seg at han skal hente stjernen til henne. Han dra gjennom muren som går rundt landsbyen, og kommer inn i en annen verden. Det viser seg at stjernen har form som en kvinne, og hun er ikke spesielt interessert i å bli tatt med til noen. I tillegg er en heks på jakt etter stjernen, som fungerer som foryngelsesmiddel for henne. Og som om ikke det var nok, er noen kongssønner også på jakt etter stjernen for å bli den fremste i arverekkefølgen i kongeriket.

Dette er veldig fantasifullt og forholdsvis gøy å se på. Traileren over gjør ikke filmen rettferdighet i det hele tatt, etter min mening. Men for å ta det negative først. Dialogen er til tider forferdelig, spesielt i scenene mellom Tristan og stjernen. Skuespillet til Claire Danes er også ganske så dårlig.

Det som derimot er bra, er de geniale kongssønnene, som ikke har noen skrupler i forhold til å drepe sine brødre, den forferdelig onde heksa, og Robert de Niro i en kjempemorsom rolle, som Captain Shakespeare. I tillegg får vi en liten rolle av komediegeniet Ricky Gervais, som vi også ser et par glimt av i traileren. Det hever alltid kvaliteten på en film. I tillegg har denne en (egentlig flere) av de beste/kuleste dødsscenene jeg har sett på lenge, og en veldig original og stilig sverdkamp.

Den Høye Fotograf’s dom: 8/10

Andres dom:

IMDb: 8.1/10

VG: Terningkast 5

Dagbladet: Terningkast 4

Kommentarer og synspunkter blir mottatt med glede. Følg med i morgen for plass nummer 15, og sleng deg gjerne med konkurransen: Tipp topp 4 i Den Høye Fotograf’s julekalender!

 
3 kommentarar

Posta av den desember 10, 2007 tommar Film

 

Stikkord: , , , , , , , , , , , ,

3 responses to “Julekalender 10. desember

 1. Ottar Karsten Hostesaft

  desember 11, 2007 at 1:11 am

   
 2. denhoyefotograf

  desember 11, 2007 at 1:12 am

  Sette som alltid pris på din innsikt, Ottar. Du får meg alltid te å se litt annerledes på ting.

   

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

 
%d bloggarar likar dette: