RSS

Julekalender 7. desember

07 Des

Som tidligere nevnt har jeg sett mange filmer på kino dette året. Her på bloggen kommer det til å være en julekalender med nedtelling av de beste filmene jeg har sett på kino i år. En ny hver dag, bedre og bedre, helt til julaften, da den beste filmen på kino i 2007 vil bli avslørt. I dag er det sjuende desember, dermed får dere den 19. beste filmen 2007:

#19 – Ratatouille

http://www.imdb.com/title/tt0382932/

Trailer:

Regi: Brad Bird og Jan Pinkava

Manus: Brad Bird

Med: Patton Oswalt, Sir Ian Holm, Lou Romano og Janeane Garofalo

Spilletid: 111 minutt

En ny film fra Pixar, kjent for Toy Story 1 og 2, Oppdrag Nemo og De Utrolige. Så de er ikke helt uten suksess akkurat, og regissøren av Ratatouille (som får navnet Rottatouille på norsk), Brad Bird, var også bak De Utrolige. Så Pixar er jo absolutt yndlingene når det gjelder animasjonsfilmer for tiden, og Ratatouille holder i skrivende stund 95. plass på IMDb.com sin liste over de beste filmene noensinne.

Remy er en rotte i Frankrike, men ingen vanlig rotte; han kan lukte alle ingredienser i enhver matrett. Etter hvert ender Remy og resten av rottegjengen han har pleid å være med opp i Paris, der Remy finner fram til resturanten til sin yndlingskokk. Der slår Remy seg sammen med den nyansatte søppelgutten, og de blir et mesterkokketeam. Men rotter som vil jobbe som mennesker er upopulært blant rotter, og rotter i resturanter er upopulært blant mennesker.

Dette er en kvalitetsfilm for barn. Historien er ganske underholdende, og animasjonen er veldig bra. Jeg blir spesielt imponert over hvor bra pelsen til rottene ser ut, og maten ser også svært så spiselig ut…

Den kommer, som de fleste sånne filmer gjør, selvfølgelig både med norsk og engelsk tale. Jeg så den med engelsk tale, og der var det stort sett gode stemmer. Ingenting fantastisk, men gjennomsnittlig bra.

Det er jo sånn at om du liker de andre animasjonsfilmene til Pixar, så vil du like denne også. Jeg koste meg iallfall ganske godt gjennom hele denne filmen, selv om den ikke når nivået til Toy Story eller Oppdrag Nemo.

Den Høye Fotograf’s dom: 8/10

Andres dom:

IMDb: 8.4/10

VG: Terningkast 5

Dagbladet: Terningkast 5

Kommentarer og synspunkter blir mottatt med glede. Følg med i morgen for plass nummer 18, og sleng deg gjerne med konkurransen: Tipp topp 4 i Den Høye Fotograf’s julekalender!

 
3 kommentarar

Posta av den desember 7, 2007 in Film

 

Stikkord: , , , , , , , , , , , , ,

3 responses to “Julekalender 7. desember

 1. Ottar Karsten Hostesaft

  desember 8, 2007 at 6:13 am

  Eg glede meg til å se den her filmen, men eg har ikke tenkt å se den. Mest sånn at eg har nokka å glede meg til. Har du tenkt på meninga med livet?

   
 2. denhoyefotograf

  desember 8, 2007 at 2:26 pm

  42

   

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

 
%d bloggarar likar dette: