RSS

Julekalender 6. desember

06 Des

Som tidligere nevnt har jeg sett mange filmer på kino dette året. Her på bloggen kommer det til å være en julekalender med nedtelling av de beste filmene jeg har sett på kino i år. En ny hver dag, bedre og bedre, helt til julaften, da den beste filmen på kino i 2007 vil bli avslørt. I dag er det sjette desember, dermed får dere den 20. beste filmen 2007:

#20 – The Kingdom

http://www.imdb.com/title/tt0431197/

Trailer:

Regi: Peter Berg

Manus: Matthew Michael Carnahan

Med: Jamie Foxx, Chris Cooper, Jennifer Garner og Jason Bateman

Spilletid: 110 minutt

The Kingdom er en amerikansk action-thriller regissert av Peter Berg. Peter Berg var for meg mest kjent som ”skuespilleren som ligner litt på Ethan Hawke fra tid til annen”, men han har tydeligvis regissert litt før, blant annet ”Friday Night Lights”.

Filmen begynner med at terrorister bruker selvmordsbombere mot en landsby for vestlige familier i Saudi Arabia. Dette kan jo selvsagt ikke amerikanerne la gå ustraffet, så et FBI-team av spesialister blir sendt for å undersøke og finne ut hvem som sto bak aksjonen.

Begynnelsen på denne filmen er veldig effektiv, selv om du vet hva som skal skje. Det er realistisk og skremmende å se terroristaksjonen bli så effektivt gjennomført. Nå skal ikke noe mer avsløres her, men til tider er det bare å innse hvor smarte terroristene er. Man blir nesten imponert. Så det er en alvorlig begynnelse, kanskje mer alvorlig enn de fleste ventet seg fra reklamene for filmen. FBI-teamet blir sendt etter litt krangling, og selvsagt er alle i teamet personlig ute etter hevn…

”CSI-delen” av filmen er litt for treg og langdryg, men til gjengjeld så er den siste delen skikkelig bra action som virkelig griper tak i deg.

De fleste skuespillerne gjør en god jobb, kanskje spesielt Chris Cooper. Men som sagt er det action-scenene som er det beste ved denne filmen, godt lagt opp og velregisserte. De var også ganske realistiske i forhold til mye vi ser for tiden. Slutten er dyp på en litt grunn måte, eg klarer ikke helt å bestemme meg for om eg liker det eller ikke. Den fikk meg uansett til å føle at verden kan være ganske drit, og det er vel passende for en film om terrorisme og sånn.

Den Høye Fotograf’s dom: 8/10

Andres dom:

IMDb: 7.4/10

VG: Terningkast 2 (!)

Dagbladet: Terningkast 2 (!)

Altså ikke mye støtte å få fra norske aviser, selv om publikum generelt virker mer enige med meg.

Kommentarer og synspunkter blir mottatt med glede. Følg med i morgen for plass nummer 19, og sleng deg gjerne med konkurransen: Tipp topp 4 i Den Høye Fotograf’s julekalender!

 
5 kommentarar

Posta av den desember 6, 2007 in Film

 

Stikkord: , , , , , , , , , , , ,

5 responses to “Julekalender 6. desember

 1. Ottar Karsten Hostesaft

  desember 7, 2007 at 12:23 am

  Eg blir provosert av å se så stor uenighet!! Eg har ikke sett den her filmen, og må ærlig innrømme at trailern ikke gjorde meg spesielt interessert. Men no eg vel bruke internett til det internett e til for, og laste ned og se den her filmen. Men viss det da vise seg at eg e uenig med deg, og enig med dagbladet og vg, da blir det månelyst!!

  burde eg laste ned songbird?

   
 2. denhoyefotograf

  desember 7, 2007 at 12:35 am

  Eg ser fram te å få hørra din kritikk av enten meg eller dagbladet/vg.

  Ja, last ner Songbird.

   
 3. Ottar Karsten Hostesaft

  desember 8, 2007 at 6:15 am

  Ka som har skjedd me bloggen din??? no kommer alle sammen på samme side, og så må man trykke på linken til comments for å lese andre sine kommentarer, og kommentere selv!! stort minus… meget irriterende. æsj…

   
 4. denhoyefotograf

  desember 8, 2007 at 2:28 pm

  Oida. Det ska eg sjekka, eller iallfall prøva å gjør någe med. Eg trudde du alltid har måtta trykka på comments for å kommentera eg da, og at der e 5 blogginnlegg på sidå te ei kvar tid, men det kan kanskje ha endra seg uten at eg vett det?

   

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

 
%d bloggarar likar dette: