RSS

Julekalender 3. desember

03 Des

Som tidligere nevnt har jeg sett mange filmer på kino dette året. Her på bloggen kommer det til å være en julekalender med nedtelling av de beste filmene jeg har sett på kino i år. En ny hver dag, bedre og bedre, helt til julaften, da den beste filmen på kino i 2007 vil bli avslørt.

Ottar Karsten Hostesaft har lagt fram et tips om hvilke filmer han tror vil befinne seg på de fire øverste plassene. Uten å sette noen rekkefølge, har han tippet ”Death Proof”, ”The Prestige”, ”American Gangster” og ”The Bourne Ultimatum”. Viss du, som leser, har lyst til å tippe hva som blir topp 4, så kan du gjøre det i en kommentar. Den som vinner får en ufattelig god følelse innvendig.

Men i dag er det tredje desember, dermed får dere den 23. beste filmen, 2007:

#23 – The Wind That Shakes the Barley

http://www.imdb.com/title/tt0460989/

Trailer:

Regi: Ken Loach

Manus: Paul Laverty

Med: Cillian Murphy, Padraic Delaney, Liam Cunningham og Orla Fitzgerald

Spilletid: 127 minutt

”Vinden som ryster kornet” er den norske oversettelsen av tittelen på denne irske filmen som kom ut i 2006. Faktisk vant den gullpalmen på filmfestivalen i Cannes 2006. Det er som regel litt av et kvalitetsstempel.

Handlingen finner sted i Irland rundt 1920. To brødre, Damien og Teddy, har litt forskjellige syn på ting. Teddy er med i motstandskampen mot britene, som leder av et geriljateam. Damien derimot, har fått utdannelse innen medisin, og vil gjerne reise til London og fortsette opplæringen sin. Men like før Damien skal reise, får han se den forferdelige volden irene blir utsatt for, og han bestemmer seg for å bli med i Teddy’s gruppe.

Dette er nok en alvorlig film, som kan være ganske deprimerende til tider. Engelskmennene er framstilt som de store skurkene, og det funker for så vidt greit. Jeg har egentlig ikke nok kunnskap om perioden til å vite hvordan ting var, men filmen fungerer helt klart bedre med klare skurker. Cillian Murphy gjør nok en veldig bra skuespillerprestasjon, han er et virkelig talent, men det er strengt tatt få av skuespillerne som ikke overbeviser her.

Viss jeg skal nevne noe som trekker det litt ned, må det være det at den ikke helt nådde fram til meg. Jeg hadde problemer med å leve meg inn i handlingen. Det er ganske viktig for meg når det gjelder filmer som dette, og egentlig filmer generelt. Men om du er interessert i Irlands histore er nok dette filmen for deg.

Den Høye Fotograf’s dom: 8/10

Andres dom:

IMDb: 7.7/10

VG: Terningkast 5

Dagbladet: Terningkast 5

Kommentarer og synspunkter blir mottatt med glede. Følg med i morgen for plass nummer 22.

 
6 kommentarar

Posta av den desember 3, 2007 tommar Film

 

Stikkord: , , , , , , , , , , , , , , ,

6 responses to “Julekalender 3. desember

 1. dabju

  desember 3, 2007 at 4:08 pm

  jaha, ja. denne filmen har eg ikkje hørt om, tror eg. eg vil bare nevne at d at Hr. Hostesaft greide å unngå å nevne The Departed under hvilke filmer dhf likte best, e ein skikkelige brøler. eg stemme for: the departed, the prestige, american gangster og 300. (listen kan endre seg. hmm, an må vel det itte som filmer eg nevne her dukke opp før)

   
 2. denhoyefotograf

  desember 3, 2007 at 4:27 pm

  Nåja, dabju. Eg syns ikkje det bør vær lov å endre tipset ittekvart. Har du tippa, så har du tippa. Eg ska derimot gi deg ein sjanse te å bytta ut den eine på listå di, siden The Departed blei min beste film 2006, og ikkje e med i årets konkurranse. Så tipset ditt e nå The Prestige, American Gangster, 300 og ein ledig plass.

   
 3. dabju

  desember 3, 2007 at 4:57 pm

  DAMNIT!

   
 4. Ottar Karsten Hostesaft

  desember 4, 2007 at 12:33 pm

  Den her filmen fikk en rungende 10/10 hos meg. Den traff meg rett i psoriasisen! Haha sir eg til dem som hete dabju og prøvde å påstå at Hr. Hostesaft hadde tabbet seg ut. Hahaha sir eg til det, og lar det ligge.

  Det e for øvrig Dr. Hostesaft, og ikke Hr.

  I’m out, mofoes!

   
 5. denhoyefotograf

  desember 4, 2007 at 4:40 pm

  Dr. Hostesaft fekk jo då åpenbart ennå mer enn meg ut av denne filmen. Og dabju, du vett du får lov å bytta The Departed med et aent tips då? Det burde du jo gjør.

   

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

 
%d bloggarar likar dette: