RSS

Julekalender 2. desember

02 Des

Som tidligere nevnt har jeg sett mange filmer på kino dette året. Her på bloggen kommer det til å være en julekalender med nedtelling av de beste filmene jeg har sett på kino i år. En ny hver dag, bedre og bedre, helt til julaften, da den beste filmen på kino i 2007 vil bli avslørt. I dag er det andre desember, dermed får dere den 24. beste filmen, 2007:

#24 – The Host

http://www.imdb.com/title/tt0468492/

Trailer:

Regi: Joon-ho Bong

Manus: Chul-hyun Baek og Joon-ho Bong

Med: Kang-ho Song, Hie-bong Byeon og Hae-il Park

Spilletid: 119 minutt

Sør-koreansk film som i likhet med plass nummer 24, Shooting Dogs, har brukt litt tid på å komme til Norge. The Host, eller Gwoemul (om man vil bruke originalspråket), er en slags monsterfilm som baserer seg en del på effekter. Når det er sagt, så er det veldig mye bra skuespill her, genuint triste scener og i tillegg en god dose humor.

Utslipp av kjemikalier i Han-elven, som renner gjennom Seoul, fører til en forferdelig mutasjon av et eller annet dyr i elven. Det muterte monsteret viser seg å ha smak for mennesker. Det tar med seg en liten jente, og vi følger familiens forsøk på å jakte ned monsteret før jenta blir drept.

Effektene ser helt fantastiske ut, noe av det beste jeg har sett, med et lite unntak når det gjelder flammer. Monsteret i filmen ser realistisk ut i alle situasjoner det kommer opp i, noe som er ganske imponerende etter hvert. I tillegg har filmen en åpningssekvens som er veldig morsom og akkurat passe tøysete. Resten av filmen har mange innslag av humor som godt kan kalles svart, til og med beksvart. Ut fra det lille jeg har sett av sør-koreansk film, så virker det ganske dystert, det må det være lov å si.

Det som trekker ned denne filmen, er at det til tider blir kjedelig. Når du først har satt standarden med monsteret og diverse morsomme/spennende scener, så blir det fort litt dødt med lange dramatiske scener. Filmen klarer ikke helt å bestemme seg om den skal være et dystert familiedrama om folk som tilfeldigvis blir påvirket av dette monsteret, eller om det skal være en tøysete monsterfilm. Jeg foretrakk de tøysete delene, og syns totalt sett det var bra.

Den Høye Fotograf’s dom: 8/10

Andres dom:

IMDb: 7.1/10

VG: Ingen anmeldelse på nett som eg kunne finne.

Dagbladet: Terningkast 4

Kommentarer og synspunkter blir mottatt med glede. Følg med i morgen for plass nummer 23.

 
5 kommentarar

Posta av den desember 2, 2007 in Film

 

Stikkord: , , , , , , , , ,

5 responses to “Julekalender 2. desember

 1. dabju

  desember 2, 2007 at 3:43 pm

  ja denne likte eg også! her har du sakene sine, vettu. like når filmer kan likes på to nivå: den e bra OG har faaaaaancy effekter som behager øyet sitt. enige i at an e litt kjedelige, men kjede du deg for mye, kan du jo altids bare lene deg tilbake og nyte det animerte trollet i elven.

   
 2. denhoyefotograf

  desember 2, 2007 at 8:27 pm

  Ja, det va fint med det animerte trollet i elven. Barre synd at det ikkje alltid va der t å nyta under dei kjedelige delene da.

   
 3. Ottar Karsten Hostesaft

  desember 2, 2007 at 8:36 pm

  Eg har ikke sett den her filmen! Dermed kan eg på ingen måte forholde meg til den her anmeldelsen. Allikavel kan eg til en viss grad sette pris på at du delvis koste deg og delvis kjeda deg da du så den.
  Eg har for øvrig sett en anna film nylig som eg ga karakteren 8/10. Så anmeldelsen e jo ikke helt umulig for meg å relatere til.

  Like for øvrig at du avslutte setningan dine me punktum. Det e et stort pluss.

   
 4. denhoyefotograf

  desember 2, 2007 at 8:39 pm

  Eg anbefale at du ser den, Ottar.

  Og når det gjelde punktum, så vil eg gjerna retta ein takk te Stokkastrand skule, som lærte meg mesteparten eg vett om punktum.

   

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

 
%d bloggarar likar dette: