RSS

Julekalender 1. desember

01 Des

Som tidligere nevnt har jeg sett mange filmer på kino i år. Her på bloggen kommer det til å være en julekalender med nedtelling av de beste filmene jeg har sett på kino i år. En ny hver dag, bedre og bedre, helt til julaften, da den beste filmen på kino i 2007 vil bli avslørt. I dag er det første desember, dermed får dere den 25. beste filmen, 2007:

#25 – Shooting Dogs

http://www.imdb.com/title/tt0420901/

Trailer:

Regi: Michael Caton-Jones

Manus: David Wolstencroft og Richard Alwyn

Med: John Hurt, Hugh Dancy

Spilletid: 115 minutt

 

Denne engelske/tyske filmen kom egentlig ut i 2005, men har brukt et par år på å få premiere rundt omkring i verden. Den tar for seg folkemordet i Rwanda i 1994. En katolsk prest (Hurt) og en engelsk-lærer (Dancy) tar inn 2500 Tutsi-flyktninger og beskytter dem ved hjelp av belgiske FN-styrker. Problemet er bare at FN-styrkene blir trukket ut.

Filmer basert på virkelige hendelser er ofte ekstra fascinerende. Det gir noe ekstra når du vett at dette har skjedd med ekte mennesker. Shooting Dogs kom etter, og har mange likhetstrekk med, Hotel Rwanda (http://www.imdb.com/title/tt0395169/ ), som etter min mening er litt bedre.

Skuespillet er veldig bra av alle involverte, og historien er som sagt veldig interessant. Det eneste problemet jeg ser er at det til tider er litt for lite framgang. Det tar litt lang tid for historien å komme seg videre. Etter filmen er ferdig kommer det opp bilder av de ekte personene historien handlet om, og dette gir et nytt perspektiv på ting. Den automatiske distanseringen du har til filmen blir litt tatt bort.

En god og viktig film.

 

Den Høye Fotograf’s dom: 8/10

Andres dom:

IMDb: 7.8/10

VG: Terningkast 4

Dagbladet: Terningkast 5

 

 

Kommentarer og synspunkter blir mottatt med glede. Følg med i morgen for plass nummer 24.

 
5 kommentarar

Posta av den desember 1, 2007 in Film

 

Stikkord: , , , , , , , , ,

5 responses to “Julekalender 1. desember

 1. dabju

  desember 2, 2007 at 3:39 pm

  denne har eg ikkje sett. men eg burde, eg vett. det e bare det at når eg sette meg ner og bestemme meg for å se ein film e d ofte med ein sånn nå-vil-eg-bli-umderholdt-stemning, og sjeldent en nå-vil-eg-få-øynene-opp-for-jævelskapen-i-verden-holdning. men eg ska nå få sett an…. snart nå… ska bare rense tannbørsten min først.

   
 2. denhoyefotograf

  desember 2, 2007 at 8:31 pm

  Kjenne absolutt te den følelsen der ja. Men viss eg barre får tvingt meg te å faktisk starta ein alvorlig og viktig film, så blir eg sugd inn. Viss filmen e bra, vel å merka.

   
 3. Ottar Karsten Hostesaft

  desember 2, 2007 at 8:42 pm

  Den her filmen har eg sett, og eg kan dermed sette pris på din anmeldelse. Men eg kan ikke huske kordan karakter eg ga den, men eg huske jo eg likte den. Eg har tydeligvis ikke vært inne på imdb.com (The Internet Movie Database) og gitt den karakter. Det e veldig dumt, fordi no ane eg jo ikke ka eg har gitt den. Eg e ganske sikker på at det va 8 eller 9. Av 10, ikke av 78. Eg ga Hotel Rwanda 9/10 så eg antar d va 8/10 til den her.

  Eg vil for øvrig gjøre en gjetning her og no på ka som blir topp 4 (i tilfeldig rekkefølge):
  Death Proof
  American Gangster
  The Prestige
  The Bourne Ultimatum

   
 4. denhoyefotograf

  desember 2, 2007 at 8:48 pm

  Eg syns å huska at du kanskje likte den litt bedre enn meg i det me gjekk ut av salen, Ottar.

  Gjetningen din e såklart registrert, så får me se om det blir korrekt eller ikkje. Trur eg ska oppfordra folk om å tippa, sjøl om det kanskje ikkje får den største oppslutningen. Takk for ein potensell god ide.

   

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

 
%d bloggarar likar dette: