RSS

De 10 dårligaste filmane på kino 2007

30 Nov

Ok, her har me det. Som medlem av Norges Filmforbund (NFF), så får eg et fint kort som eg kan bruka te å gå gratis på kino med. Det benytte eg meg av, og har jo derfor sitt ein del filmar på kino i år. Dessverre har någen av dei vært dårlige. Mongen har og vært bra, og eg tenkte eg sko kjøra på med ein slags julakalender-nedtelling av dei beste filmane på kino i år. Som ein oppvarming te det, så tar eg fram dei 10 verste eg har sitt i år. Klar?

10. Switch

http://www.imdb.com/title/tt1020996/

Regi: Ole Martin Hafsmo

Med: Sebastian Stigar, Ida Elise Broch, Espen Klouman-Høiner og Peter Stormare

Peter Stormare e ganske kul, som han pleie å vær, men detta e jo barre The Karate Kid med snowboard. Klisjear så det tyte ut av øyrene på alle involverte. Der e og tydeligvis kun to stykk på Voss som snakke den regionale dialekten. Og et problem at eg syns hovedpersonen e ein drittsekk frå starten av, vanskeligt å heia på någen som helst. For så vidt ganske bra laga.

4/10

9. Evan Almighty

http://www.imdb.com/title/tt0413099/

Regi: Tom Shadyac

Med: Steve Carrell, Morgan Freeman og Lauren Graham

Bruce Almighty va løyen. Steve Carrell e løyen. Steve Carrell sin karakter i Bruce Almighty va løyen. Synd at han ikkje spele den samme karakteren i denna oppfølgaren, som og visstnok e verdens dyraste komedie. Det e mest slapstick-humor, kun et par-tri gode latterar i løpet av filmen. Eg trur cracked.com beskreiv det best: «Bruce Almighty took up some interesting questions. What would you do, if you were God? The writers of Evan Almighty decided to take it one step further, and ask: What if you had to build a boat? And also, you had a beard?»

4/10

8. Ghost Rider

http://www.imdb.com/title/tt0259324/

Regi: Mark Steven Johnson

Med: Nicholas Cage, Eva Mendes og Sam Elliott

Denna har skikkeligt latterligt dårligt skuespel, spesielt i heile den «love-connection»-en mellom Nicholas Cage og Eva Mendes. Det han har gåande for seg, e at det ser ganske bra ut, for det mesta iallfall. Ellers e det ganske teit.

4/10

7. Fantastic Four 2: Rise of the Silver Surfer

http://www.imdb.com/title/tt0486576/

Regi: Tim Story

Med: Ioan Gruffudd, Jessica Alba, Chris Evans, Michael Chiklis, Julian McMahon og Laurence Fishburne

Den fusste va jo ok. Heilt grei sommarfilm med superheltar og sånn. Men detta blir barre for kjedeligt. Denna vare i 1,5 time, men det føles som 2,5, spør du meg. Det går seint framøve, og ingen karakterar virke realistiske. Kanskje med unntak av denna nye fyren, Silver Surfer. Men så e jo han data-lagd, for det mesta. Den kule jaktscenen de viste i trailerane, som va hovedgrunnen te at eg gidda, hadde de ødelagt med at han flammegutten sko komma med sånne «snappy one-liners» for å letta på stemningen.

3/10

6. Rogue Assassin

http://www.imdb.com/title/tt0499556/

Regi: Philip G. Atwell

Med: Jason Statham, Jet Li og Devon Aoki

Nei, eg har ikkje linka feil, filmen hette «War» i USA. Det e jo logisk nok det, for de nevne det at det e krig ganske møje i filmen. Krig mellom kineserar og japanerar i San Fransisco (trur eg). Jason Statham e jo kul, og når han slår seg samen med Jet Li, så MÅ det vel bli någe bra actionscenar av det? Barre litt, vise det seg. De prøve litt for hardt å ha ein handling detta her, og då blir det ikkje bra. Og når de så ska ha inn ikkje ein, men to fantastiske twistar i historien mot slutten, så blir det barre merkeligt.

3/10

5. Next

http://www.imdb.com/title/tt0435705/

Regi: Lee Tamahori

Med: Nicholas Cage, Jessica Biel og Julianne Moore

Fra regissøren av Die Another Day og xXx 2! Nicholas Cage har absolutt spelt i någen dårlige filmar i år. Her spele han ein mann som kan se barre litt inn framtiå. Detta gjør at han ikkje e ein superhelt, barre ganske god. Problemet e jo såklart at han ikkje har problemer. For ka skjer om du prøve å slå, skyta eller sprenga ein mann som kan se barre litt inn i framtiå? Jo, han unngår deg. Derfor e det kun et flashforward te ka som kunne skje, kvar gong det skjer någe drit med han. Og den einaste gong eg har vært på kino der alle kollektivt lo av slutten.

3/10

4. Rush Hour 3

http://www.imdb.com/title/tt0293564/

Regi: Brett Ratner

Med: Jackie Chan, Chris Tucker, Hiroyuki Sanada og Max von Sydow (!)

Nå kan dokke bli skeptiske, men eg likte dei to fusste eg. Det va gode actionscenar, og bra humor (iallfall når eg såg de, det e ei stund siden nå). Men i den tredje her, så e ikkje Chris Tucker løyen, og Jackie Chan begynne å bli gammale. Altså dårligare kung-fu, og alt for lite dagligdagse ting brukt som våpen i slosskampar. Historien e og skikkeligt skikkeligt skikkeligt dårlige. Ein kjekke sverdkamp redde litt.

3/10

3. Hannibal Rising

http://www.imdb.com/title/tt0367959/

Regi: Peter Webber

Med: Gaspard Ulliel og Gong Li

Kanskje det dårligaste manuset någensinne. Folk går rundt og seie navnet te dei de snakke med konstant, sjøl om de kjenne de. Og ein innledning med forferdeligt skuespel. Det gjorde litt vondt, så dårligt va det. Et par mordscenar som funke ganske bra, men når du tenke øve det, så har ikkje detta så møje med Hannibal Lecter å gjør i det heila tatt. Det e kun ein hevnhistorie som kunne handla om kim så helst.

3/10

2. Norbit

http://www.imdb.com/title/tt0477051/

Regi: Brian Robbins

Med: Eddie Muprhy, Eddie Murphy, Thandie Newton, Cuba Gooding Jr. og Eddie Murphy (hoho)

Eddie Murphy spele både ein tynne fyr med briller, ein kineser og ei kjempetjukke dama! Håhåhå, du kan tru den tjukka damå e løyen. Hu e tjukk, og sint, og frekk og! Så seie hu «How YOU doin»!» som om det e ein punchline, sjøl om det ikkje gir meining i någen situasjonar som helst. Detta e voldsomt mislykka. Eg huske ikkje heilt om eg lo, men det kan ikkje ha vært møje. Eg angre på at eg såg denna. Eg vett ikkje koffor eg ville se han heller. Detta va filmen som åpna augene for at du ikkje trenge å se alle filmane på kino sjøl om det e gratis.

2/10

1. Running With Scissors

http://www.imdb.com/title/tt0439289/

Regi: Ryan Murphy

Med: Joseph Cross, Annette Benning, Brian Cox, Alec Baldwin og Gwyneth Paltrow

Det e kanskje ikkje rettferdigt av meg å ta med denna, siden eg barre såg halve. Ja, me gjekk halvveis. Det e den fusste gongen eg har gått fra kino midt under ein film. Eg satt gjennom heile Norbit. Det seie litt om kor kjedeligt detta va, så eg tar han med på listå uansett. Der va så og sei ingen handling. Det ekje positivt. Når så dessa «underlige og galne» karakterane ikkje e verken interessante eller underholdande, så va der ingen grunn te å fortsetta sjølpiningå. I begynnelsen lese morå et depressivt og forholdsvis kjedeligt dikt. Deritte fulge filmen opp med å visa den underlige sønnen som lese opp det samma diktet for seg sjøl når morå ikkje e der. Eg har ikkje angra på at eg gjekk fra slutten.

1/10

Så der har med det, de 10 dårligaste filmane eg har sitt på kino i år. Der e jo fremdeles ein måned igjen, så det kan vær det dukke opp någen, men det får me håpa ikkje skjer. Seriøst. Håpe for all del ikkje det skjer. Så e det barre å gjør seg klar for julakalender med dei beste filmane framøve. Heng med, folkens!

 
12 kommentarar

Posta av den november 30, 2007 tommar Film

 

Stikkord: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

12 responses to “De 10 dårligaste filmane på kino 2007

 1. dabju

  november 30, 2007 at 9:00 pm

  Dette va i sann ei fine lista. Eg kan ikkje sei med uenige i någen av filmene. me såg vel ein del av de sammen, og va ganske enige på slutten. ellers e dår någen filmer eg synes mangle: wild hogs, shooter og license to wed. speiselt den siste va jo utrolig fæl, men kanskje du ikkje har sett den.

  ellers bra bloginnlegg. kanskje d e bedre hvis du skrive på bokmål for å brede ut publikummet t bloggen? håpe uansett på en liste over de filmene du likte best i 2007 (eller e d julekalenderen?).

   
 2. denhoyefotograf

  november 30, 2007 at 9:13 pm

  Takk for kommentar, dabju. Fint du e ganske enig.

  Når det gjelde filmer som mangle, så har eg ikkje sitt verken Wild Hogs eller License to Wed. Shooter får ein 5/10 av meg, någe som plassere han på 15. plass øve dei dårligaste filmane.

  Og bokmål e jo ein ide som eg absolutt komme te å vurdera sterkt. Kan godt vær eg skifte te det.

  Og ja, de beste filmene i 2007 komme i julekalenderen. Det e iallfall planen, så får me se om eg klare å slenga ut ein kvar dag…

   
 3. Lars Østhus

  november 30, 2007 at 10:56 pm

  Kor e Spiderman 3? Eg vett eg ikkje har sitt lika mången så deg, men jeeebuz likavel!

   
 4. denhoyefotograf

  november 30, 2007 at 11:18 pm

  Spider-Man 3 hørre nå ikkje te på denna listå i det heila tatt. Dårligast i serien? Inneholde ein teite danse/emo/jazz-del? E ganske rotete og har altfor møje som skjer på ein gong? Svaret på alle desse spørsmålene e ja. Men der va ein god del bra ting i den og, syns eg.

  Så den får ein svaaake 7/10 (kanskje egentligt 6/10) og havne ganske midt på blant alle eg har sitt.

   
 5. dabju

  desember 2, 2007 at 3:59 pm

  7/10 t spider-man 3? WTF?

  d e alt eg har å sei t d.

   
 6. denhoyefotograf

  desember 2, 2007 at 8:34 pm

  Regne med du e mer enig med Lars då, dabju? Eg står fast ved min meining om at Spider-Man 3 e ein forholdsvis bra film. Eg e fan av serien, dei fusste to e kjempebra syns eg, så 3’en va ein stor skuffelse for meg og. Likavel va der nok underholdning inni der te at eg koste meg ganske ofta.

  Har jo barre sitt han ein gong da, kan vær han blir degradert av flere visningar…

   
 7. Ottar Karsten Hostesaft

  desember 2, 2007 at 9:04 pm

  Okei. Her har eg en rekke ting å si.
  Først til dabju: Eg likte Wild Hogz. Eg lo flere steder, og koste meg fordi eg e hemmelig forelska i Marisa Tomei. Uansett om den ikke e direkte bra høre den ikke hjemme på den her lista. Dabju e forresten et forferdelig nick. Vedde for at dem som kalle seg dabju på forum som det har stor kjeft og liten tiss. (Eg håpe i alle fall det… hadde vært kjipt om eg va den eneste)

  Så til denhoyefotograf:
  Det va fornøyelig å lese om alt det dårlige du har sett på kino i år. Eg ga langt bedre karakter enn deg til Ghost Rider, men det som e meget trist e at eg har sett fire av de her filman, og tre av dem e topp tre. Eg ga for øvrig dårligere karakter enn deg til Hannibal Rising, bedre karakter enn deg til Norbit og selvfølgelig samme karakter som deg til RWS. Det e utvilsomt den fæleste filmen eg har prøvd å sitte gjennom på kino.

  Min topp tre hadde altså sett slik ut:
  3. Norbit
  2. Hannibal Rising
  1. Running With Scissors

  PS. eg hate dabju! eg håpe han ødelegg PC-en sin og miste nettet i en uke!! hahaha

   
 8. denhoyefotograf

  desember 2, 2007 at 9:11 pm

  Nånå, Ottar. La oss prøva å holda ein positiv stemning på bloggen. Detta ska vær ein vennlig og imøtekommande plass, der folk trives og tilber meg og mine meiningar.

  Marisa Tomei e jo absolutt ei sjarmerande dama, sjøl om det kanskje va littegrann ufortjent med Oscar for My Cousin Vinny?

  Me e jo ellers ganske like, ikkje heilt som einegga tvillingar, men mer som einegga tvilligar som ikkje e heeeilt like kvarandre. Toegga tvillingar kan jo vær ein god indikator på kor like filmsmakane våre e.

   
 9. maria nordø jørstad

  desember 5, 2007 at 5:26 pm

  ja, fy søren! Running with scissors var drittdårlig! prøver så hardt å være «Royal tenenbaughs» (eller hvordan det nå skrives), men går rett på trynet. jeg og steffan ble faktisk sittende gjennom hele filmen! Og veldig enig i Next og Switch:)lættis filmer.

  hilsen en som prøver å være en del av gjengen på denne fancy filmsiden

   
 10. denhoyefotograf

  desember 5, 2007 at 5:33 pm

  Ja, helt enig angåande Royal Tenenbaums (Sånn? Tippe det eg.). Den va heller ikkje heilt min type film, men han hadde i det minsta interessante karakterer.

  For all del, du ønskes velkommen i gjengen. Her e det åpent for alle.

   

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

 
%d bloggarar likar dette: